24 / 04 / 2024

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanlarında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı olma özelliğine sahip olan “DIGITALCEM”i gerçekleştiriyor.



Çimento sektörünün çatı birliği olan Türkçimento’nun yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmek için gerçekleştirdiği sektörün ilk sanal konferans ve fuarı olma özelliğine sahip olan “DIGITALCEM” 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

DIGITALCEM’in açılışında önemli açıklamalar yapan Türkçimento Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, sektöre inovatif düşünce ile yön vermeyi planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Türkçimento, olarak  içerisinde bulunduğumuz pandemi ile yaşanan dönüşüm ve belirsizlik ortamında daha inovatif düşünerek zorlukların üstesinden gelmeyi hedefliyoruz. DIGITALCEM etkinliğimizle de stratejik önceliklerimizden olan dijitalleşme alanında inovatif düşünerek, içerisinde bulunduğumuz şartlarda daha fazla etkileşime imkan sağlamak amacıyla bir ilke imza atıyoruz. Bu öncelik doğrultusunda yeni teknoloji kullanımı ve inovasyonun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Sektörün Karbon Yol Haritası Yıl Sonunda Açıklanacak

Birlik olarak sürdürülebilirliğin üstlenilen en önemli sorumluluklar arasında yer aldığını dile getiren,  Dr. Tamer Saka, “Türkçimento, olarak sektörümüzün sürdürülebilirlik çerçevesindeki çalışmalarına öncü olma hedefiyle Avrupa Birliği iklim ve çevre politikalarını, Türkiye çimento sektörünün uyum sürecini de yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda 2020 yılı sonunda “Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası” projesini başlattık. Türkiye’deki neredeyse tüm çimento fabrikalarının sera gazı salım verilerini inceleyip, Türkiye’ye sektörün yol haritasını sunacağız” şeklinde konuştu.

“Gelecek için Sürdürülebilir Türk Çimentosu” ana teması ile gerçekleştirilen bu yeni program serisinin alt tema başlıkları şu şekilde belirtlendi: Çimento Sektörü Sürdürülebilirlik Yaklaşımları, Döngüsel Ekonomi, Yeşil Ürün Çerçevesinde Sürdürülebilir ve Rekabetçi Üretim, Enerjide Yeşil Dönüşüm, Dijital Çimento, Yeşil Çimento, Gelişen Teknolojiler ve İnovasyon.

Gerçekleştirilen etkinlik yalnızca kayıtlı katılımcıların giriş yapabileceği dijital platform üzerinden sürüyor.

Ulusal - uluslararası katılımcılar ve firmalar ile Türkiye çimento sektörü yetkililerini platformda buluşturan DIGITALCEM etkinliğinde stantla bulunan 22 firma ve toplamda 332 katılımcı mevcut.

 

Atıl kentler dönüşüme girecek!


Geri Dön