24 / 04 / 2024

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.



Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (ÇCSİB) iş birliğiyle 19-21 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe bu yıl 60’ın üzerinde ülkeden yaklaşık 500 kişi katılım gösterdi.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Türkiye’nin global çimento sektöründeki yeri ve önemini vurgulayan ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, 2022 yıl sonu çimento ihracatı hedeflerinin bir önceki seneye göre yüzde 30 artışla 1,7 milyar dolar olduğunu belirtti. Akçay, "Ülkemiz üretim kapasitesi, sürdürülebilir ürün ve hizmet kalitesi, lojistik altyapısı, ürün yelpazesi, ihracat tecrübesi, insan kaynağına ve çevreye olan duyarlılığı ile sektörün global ölçekte büyümesine de katkı sağlıyor" dedi.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Dünyanın önde gelen çimento endüstri konferansı INTERCEM’in 110. buluşması, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (ÇCSİB) iş birliğiyle 19-21 Eylül 2022 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Açılış konuşmasını ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay’ın yaptığı etkinlikte, ulusal ve uluslararası arenadan uzman konuklar ile sektör temsilcileri de konuşmacı olarak bulundu. 60’ın üzerinde ülkeden yaklaşık 500 kişinin yer aldığı etkinlik kapsamında düzenlenen konferanslarda; çimento sektöründeki son gelişmeler, Covid-19 ve jeopolitik gelişmelerin sektöre etkisi, karbon emisyonu ve pazar trendlerinin de aralarında bulunduğu gelişmeler konuşuldu. İşte detaylar...


Geri Dön