24 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla buluşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığında Almanya'da başlayacak Evim Türkiye Gayrimenkul Fuarı için çalışmalar başladı. Fuar, Türk gayrimenkul sektörünü gurbetçi vatandaşlarla buluşturacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle Demirören Medya ve İstexpo ortaklığında 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan ‘Evim Türkiye Gayrimenkul Fuarı’ için çalışmalara hız verildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Demirören Medya Gazeteler Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, Hürriyet Gazetesi Reklam Başkan Yardımcısı Aykut Şahin ve İstexpo Genel Müdürü İsmail Sezen Almanya’da bir dizi görüşmede bulundu. Görüşmeler sonucunda, Köln, Düsseldorf ve Essen Başkonsoloslukları ile bir araya gelinip, fikir alışverişinde bulunuldu. 

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla buluşacak!

Gurbetçilere davet

Türk gayrimenkul firmalarının hem de Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın yararına olacağını söyleyen Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, bu tür organizasyonların artması gerektiğini vurguladı.  Konsolosluk olarak fuarın Türk toplumuna duyurulmasına destek sağlayacaklarını söyleyen Erciyes, “Almanya’daki tüm vatandaşlarımıza bu fuarı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

Almanlar Türkiye'de yatırım yapacak

Daha sonra Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel’i de makamında ziyaret eden Demirören Medya temsilcileri fuar ile ilgili detaylı bilgi verdi. Türkiye ekonomisinin yararına olacak her organizasyonu desteklediklerini söyleyen Gürel, özellikle Almanya’da yapılacak tanıtım faaliyetlerinin önemini vurguladı. Almanyada’ki Türk vatandaşların yanı sıra Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Alman vatandaşlarına da bir şekilde ulaşılması gerektiğini söyleyen Gürel, Düsseldorf’un bu organizasyon için çok doğru bir adres olduğunu ifade etti. 

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla buluşacak!

Kur avantajı

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci ise Essen ve çevresinde yaşayan Türk yoğunluğuna dikkat çekip, kurlardaki artışın Türkiye’de yatırım yapmaya fırsat yarattığını ve bu fuarda yer alacak firmaların Almanya’daki vatandaşlara sağlayacakları finansal çözümlerle birlikte iki tarafın da mutlu olacağını söyledi. Köln, Düsseldorf ve Essen Başkonsolosları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu fuarın destekçisi olmasının büyük büyük oluşturduğunu kaydetti. Konsoloslukların yanı sıra DITIB Daire Başkanı Kazım Türkmen, MÜSİAD NRW Başkanı Bahattin Yılmaz ve Ticaret Ateşesi Anıl Gürtuna Kaya ile de görüşen Demirören Medya ve İstexpo temsilcileri, buradaki yetkililere Evim Türkiye Fuarı ile ilgili detaylı bilgiler verip tüm üyeleri 8-10 Şubat 2019’da düzenlenecek Evim Türkiye fuarına davet ettiler. Gayrimenkul sektörünü gurbetçi vatandaşlarla buluşturacak fuarda satışların yapılacağı açıklandı.


Geri Dön