25 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle gayrimenkul fuarları düzenleyecek. İlki 8-10 Şubat’ta Almanya’da gerçekleşecek Evim Türkiye Fuarı’nda Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelecek.



Demirören Medya ve İstexpo Fuarcılık tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle yurtdışında gayrimenkul fuarları düzenlenecek. Türk gayrimenkul sektörü temsilcileri yurtdışında yaşayan vatandaşlarla buluşacak. 8-10 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı’nın ilki Almanya’da gerçekleşecek. Fuara, binlerce gurbetçinin katılım göstermesi bekleniyor.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre 3 gün boyunca devam edecek fuarda, firmalar projelerinin tanıtımını yapabilecek. Fuara katılan birçok kişi  proje maketlerini inceleme fırsatı bulacak ve özel ödeme şartlarından faydalanabilecek.

''Gayrimenkule dev destek''

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Tecrübeyi ve fuarcılık alanındaki deneyimlerini Evim Türkiye Fuarı’na taşıyacaklarını söyleyen ISTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, “Essen sayıları 2 milyona varan Türk vatandaşımızın yaşadığı bölgenin tam ortasında yer alıyor. Üstelik sadece Almanya değil Belçika ve Hollanda şehirlerine de yakın. Bu nedenle bu lokasyonu seçtik. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’de yatırım yapma arzuları var. Bu, son günlerde de oldukça arttı. Dövizdeki hareketlilik onlara avantaj olarak yansıdı. Ancak yatırım konusundaki bilgi ve tecrübe eksiklikleri var. Eğer doğru ve sağlıklı bilgi verilirse çok ciddi bir satış potansiyeli söz konusu. Biz hem gayrimenkul sektörüne destek sağlamak hem de orada yaşayan vatandaşlarımızı doğru firmalarla buluşturmak için yola çıktık. Bu organizasyon Essen ile de sınırlı kalmayacak. Hem Almanya’da hem de diğer ülkelerde Evim Türkiye yoluna devam edecek” açıklamasında bulundu.

''Sektör gurbetçilerle buluşacak''

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Türk gayrimenkul sektörü için ellerinden geldiklerini yaptıklarını söyleyen Demirören Medya Gazeteler Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, “Bizim gayrimenkul sektörüyle ilişkimiz hiçbir zaman sadece reklam odaklı olmadı. Sektöre destek sağlayacak çok sayıda işe imza attık, atıyoruz. Yılın belli dönemlerinde ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’ yaparak ilçeleri, şehirleri her yönüyle masaya yatırıyoruz. Sign of the City Awards ile de sektörde ilk kez bir yarışma ve ödül törenine imza attık. Gelenekselleşen yarışmamızda bu yıl da 6 Kasım’da ödüller sahibini bulacak. Şimdi de hedef büyüttük. Hem sektörü hareketlendirmek hem de ülkeye döviz girdisi sağlamak için yurtdışı fuarları düzenliyor, sektörü gurbetçilerle buluşturuyoruz. İlk adresimiz Almanya olacak. Demirören Medya olarak, Hürriyet Gazetesi öncülüğü ve İSTexpo ortaklığıyla önemli bir organizasyona imza atacağız. İç piyasada durgunluğun olduğu bir dönemde sektöre canlılık getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

''Gurbetçiler için fırsat''

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak  Evim Türkiye Fuarı’na destek verdiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Biz ülkemizi tanıtmak için dünyanın her yerine gider, üzerimize düşeni de yaparız” dedi. Hem yabancıların hem de yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’den ev alması için doğru zaman olduğunu belirten Bakan Kurum, “Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için 1 milyon dolarlık alım şartı vardı, 250 bin dolara çekildi. İşlemlerin kolaylaşması için de gerekli adımlar atılıyor. Gurbetçi vatandaş için bakınca da memleketlerinden ev almak şuan oldukça cazip. Dövizdeki hareketlilik, geliri dolar Euro olan için avantaj yarattı. Bu avantajı değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız da bu dönemde Türkiye’de gayrimenkul yatırımına yöneliyor. Bu anlamda Evim Türkiye Fuarı önemli bir hizmet sunacak” diye konuştu.
 


Geri Dön