26 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçilerle buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçilerle buluşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığında Almanya'da 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı, Türk gayrimenkul sektörünü gubetçilerle buluşturacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığıyla düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı, 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleşecek. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ‘Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’ için hazırlıklar hızlandı. 428 bin şirketin üye olduğu dünyanın ikinci büyük Odası olan İstanbul Ticaret Odası da (İTO) Messe Düsseldorf Fuar alanında gerçekleştirilecek Evim Türkiye’ye 256 metrekarelik standıyla katılacak. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Türkiye’de bir ev sahibi olmayı hayal eden gurbetçilerimizin ayaklarına kadar giderek, istedikleri özellikte evi en uygun şartlarda almaları sağlanacak” diye konuştu.

İnşaat sektörü için önemli çıkış noktası

İTO, stantta Türk gayrimenkul sektörünü anlatırken, İTO üyesi firmaların projelerini, 3 milyondan fazla Türk’ün yaşadığı Almanya’ya ve komşu ülkelere tanıtacak. Avdagiç, “Evim Türkiye, inşaat sektörümüz için önemli bir çıkış noktası sağlayacak. İnşaat ve gayrimenkul sektörü, yeni satış imkanlarını çok da uzakta değil Avrupa’daki Türkiye’de bulacak. Dövizdeki dalgalanmadan etkilenmeyen gurbetçilerimiz de, birikimlerini en iyi şekilde bu sektörde değerlendirme ve daha da kazançlı çıkma şansına sahip olacak. Evim Türkiye Fuarı, bununla birlikte başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da yaşayan yabancıların Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımı yaparak, yatırımcı Türk vatandaşı olmaları için de ciddi bir fırsat”  ifadelerini kullandı.

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçilerle buluşacak!

Karlı yatırım

Avdagiç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “İTO olarak bir anlamda İstanbul’u, Düsseldorf’a taşıyacağız” diyen Şekib Avdagiç, şunları söyledi: “Türk gayrimenkul ve inşaat sektörü, ilk defa Evim Türkiye Fuarı ile ‘Avrupa’daki Türkiye’ye’ birebir dokunacak. Türkiye konut ve ofis gayrimenkul piyasası, yüzde 1’in altına inen kredi oranlarıyla birlikte, özellikle de yurtdışında dövizle kazanan Türkler için ciddi ve avantajlı bir alım fırsatı sunuyor. Evim Türkiye’nin gerek gayrimenkul ve inşaat firmalarının sıcak satış yapmaları gerekse Türkiye’nin döviz kazancı için önemli bir imkan olduğunu düşünüyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak Evim Türkiye fuarına her türlü desteği veriyoruz. Çünkü bizim üyelerimizin dörtte birini inşaat ve gayrimenkul sektörü oluşturuyor. Onların önünü açacak her girişim, Türkiye’nin önünü açacaktır. Daha da önemlisi, inşaat sektörü, 200’den fazla sektörü doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla bu sektörün sürekli bir dinamizm içinde olması, diğer sektörlerimizin de önünü aydınlık edecek, durağanlığa girmelerini önleyecektir. Evim Türkiye Fuarı’nda her satış, hem gurbetçimizin kârlı bir yatırım yapması demektir. Hem de Türkiye’ye önemli miktarda döviz girişinin sağlanarak, sektörün finansmanında ciddi bir katkı sağlanması demektir.”

Gurbetçiler Türkiye'deki projeleri tanıyacak

Fuarın yurtdışında yaşayan Türklerle, Türkiye’deki gayrimenkul projeleri buluşturacağını söyleyen Avdagiç, “Avrupa’daki Türkler, baba diyarı topraklarda bir ev, ofis ya da arsa satın alarak hem güzel bir yatırım yapacaklar hem de doğdukları topraklara biraz daha yaklaşacaklar. Evim Türkiye Fuarı, Avrupa’daki Türklerle anavatanları arasında gönül birliğini, kazançlı yatırımda da yeni birlikteliklere çevirmek anlamlı bir fırsat” dedi. Avrupa’daki Türkler’in gönüllerindeki yuvaya Evim Türkiye fuarı ile birlikte sahip olma imkanı bulacaklarını belirten İTO Başkanı Avdagiç, şöyle devam etti: “Türk insanı dünyanın her bölgesinde başarılı girişimciliği ile öne çıkıyor. Bulundukları ülke ekonomisine dinamizm katıyorlar. Bu sayede Türkiye’yi de dünyanın her köşesinde başarıyla tanıtıyorlar. Yaşadıkları ülkenin vatandaşlığını alarak, ülkemizin dünyanın her köşesinde söz sahibi olabilmesi yönündeki temel taşları oluşturuyorlar. Bu büyük bir misyondur. Biz de İTO olarak yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın her türlü yatırımda yanında olduğumuzu Almanya’da bir kez daha ifade edeceğiz” dedi.

Marka haline gelecek

İTO’nun 1960’lı yıllarda itibaren uluslararası fuarlara firmaları taşıdığını söyleyen Avdagiç, şöyle devam etti: “Dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan önemli emlak, gayrimenkul, inşaat ve yatırım fuarlarına firmalarımızın katılımlarını sağlıyoruz. Bu bizim inşaat ve gayrimenkul sektörlerine verdiğimiz önemin göstergesidir. İstanbul’un ve Türkiye’nin güvenilir yatırım yapılır niteliklerini uluslararası alanda vurgulamayı önemli bir misyon olarak görüyoruz. Daha fazla ticaret için, daha fazla sayıda ülkeye, daha çok Türk şirketi ile gidiyoruz. Her yıl Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Proestate Fuarı, Dubai’de düzenlenen Cityscape Fuarı’na İTO olarak katılıyoruz. İnanıyorum ki, Şubat ayında ilki düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı da kendi alanında bu fuarlar gibi marka haline gelecektir.”

Evim Türkiye Fuarı 8-10 Şubat 2019'da!


Geri Dön