28 / 03 / 2024

Türk inşaatçıdan 200 milyon dolarlık imza

Türk inşaatçıdan 200 milyon dolarlık imza

Krizle birlikte büyük bir darbe alan Rusya'daki inşaat sektöründe, Türk inşaat devlerinden biri attığı bir imzayla herkese moral verdi.



Türk inşaat şirketi Beta Tek, Sabancı'yla Akçansa'da ortak olan Alman Heidelberg'in Tula'daki 200 milyon dolarlık çimento fabrikasının inşaat işlerini yapmak için imza attı. Beta Tek Moskova Temsilcisi Tuncay Gökgöz, "Projeyi 16 ayda tamamlayıp teslim edeceğiz. Küresel kriz Türk inşaatçıların hızını kesmemeli" açıklamasını yaptı. Projenin imza anlaşması, Rus Interfaks Ajansı'na da konu oldu. Interfaks, Tula Bölgesi'nin Novogurovski köyü yakınında yapılması planlanan çimento fabrikasının yıllık 2 milyon kapasiteye ulaşabileceğini yazdı.
TürkRus.com isimli inşaat sitesine de demeç veren Tuncay Gökgöz, son üç yılda Rusya'da 278 milyon dolar değerinde tam sekiz proje tamamladıklarını, müşterileri arasında Heineken'den Siemens'e kadar birçok dünya devinin bulunduğunu belirtti. Beta Tek şu anda ise aralarında Nissan'ın 120 milyon dolarlık otomobil fabrikası ve Sab Miller'in 140 milyon dolarlık bira fabrikası dahil, dört projeyi daha devam ettiriyor.
Gökgöz, "Tula'daki çimento fabrikası, Rusya'da aldığımız en büyük proje oldu. Kriz ortamında bu kadar büyük bir projeyi almak anlamlı. Biz Rusya'nın geleceğine inanıyoruz. 2010'un ikinci yarısından itibaren yükseliş trendi başlayacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

Taraf

Geri Dön