25 / 04 / 2024

Türk-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 25 bin lirayı bile aştı

Türk-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 25 bin lirayı bile aştı

Türk-İş tarafından hazırlanan Açlık ve Yoksulluk Sınırı 2022 yılının Kasım ayında yapılan araştırmada şu sonuca ulaşıldı. Açlık sınırı 7 bin 785 TL olurken yoksulluk sınırı da 25 bin 365 TL oldu. Böylece açlık sınırı asgari ücreti 2 bin 285 TL aştı.



Türk –İş gıda enflasyonu yeni bir rekora daha imza attı. Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, aylık gıda enflasyonu aylık yüzde 4,87 oranında artarken, 11 aylık değişim oranı yüzde 90,02 olarak gerçekleşti. Yıllık değişimin yüzde 137,38 olarak açıklandığı araştırmaya göre, açlık sınırı asgari ücreti 2 bin 285 lira aşmış oldu.

TÜRK-İŞ Araştırmasının 2022 yılının Kasım ayı sonucuna göre;

4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken bir aylık gıda harcamasının tutarı yani açlık sınırı 7 bin 786 TL’ye yükseldi.

YOKSULLUK SINIRI 25 BİN 365 LİRA OLARAK HESAPLANDI

Gıda harcaması ile giyim, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçlar için yapılması gereken zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı yani yoksulluk sınırı da 25 bin 365 lira olarak açıklandı.

BEKAR BİR ÇALIŞANIN YAŞAM MALİYETİ 10 BİN 171 LİRA


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön