19 / 04 / 2024

Türk işadamları Macaristan'da milyon dolarlık anlaşmalara imza atacak!

Türk işadamları Macaristan'da milyon dolarlık anlaşmalara imza atacak!

MÜSİAD tarafından potansiyel iş fırsatları ve ortak yatırım imkânlarını araştırmak üzere organize edilen, Macaristan Ticaret Heyeti Programında Türk işadamlarının milyon dolarlık anlaşmalara imza atması bekleniyor.




MÜSİAD tarafından potansiyel iş fırsatları ve ortak yatırım imkânlarını araştırmak üzere organize edilen, Macaristan Ticaret Heyeti Programında Türk işadamlarının milyon dolarlık anlaşmalara imza atması bekleniyor.


T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL’ün himayelerinde, MÜSİAD organizasyonunda, 16-18 Şubat 2014 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye 100 kişinin üzerinde saygın işadamlarıyla ticaret heyeti programı düzenlenecek.


Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Macaristan ile pazar payımızın artırılması ve Macaristan’a yönelik yeni ihracat imkânlarının oluşturulması amacıyla Ahşap Ve Mobilya, Biotech, Çevre Koruma, Enerji, Finansal Hizmetler, Gıda ve Gıda Endüstrisi, İlaç, İnşaat Sektörü, Kimya Endüstrisi, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Lojistik, Makine Ve Ekipmanları, Medikal Ürünler Ve Cihazlar, Metal Sanayi, Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv ve Yedek Parça, Plastik ve Kauçuk Sanayi, Tarım, Tekstil ve Giyim Sanayi, Tıp Teknolojileri, Ticaret, Turizm ve Otelcilik sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımız iştirak edecektir.


MÜSİAD HITA İşbirliği


Geçen sene T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirilen resmi ziyaretlerde MÜSİAD ve HITA (Macaristan Yatırım Destek Ajansı) arasında imzalanan işbirliği anlaşmalarıyla birlikte iki ülke arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik çalışmalar hız kazanmıştır.


Bu amaçla Macaristan başbakanı Victor ORBAN himayelerinde 18 Aralık 2013 tarihinde  Ankara  ve İstanbul’da 150’nin üzerinde işadamını karşılayan MÜSİAD birçok anlaşmanın temellerini atmıştır. 


MÜSİAD Macaristan’dan Milyon Dolarlık Anlaşmalarla Dönmeyi Hedefliyor


MÜSİAD tarafından potansiyel iş fırsatları ve ortak yatırım imkânlarını araştırmak üzere organize edilen, Macaristan Ticaret Heyeti Programında Türk işadamları milyon dolarlık anlaşmalarla yaptırmayı hedefliyor.


T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL ve Macaristan Başbakanı Victor ORBAN’ın himayelerinde, 17 Şubat 2014 günü Hilton Budapeşte Otelde gerçekleştirilecek olan Macaristan Türkiye İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri için MÜSİAD ve HITA yoğun bir çalışma sürdürerek işadamlarına hedeflenen Milyon Dolarlık anlaşmaları gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışmaktadır.


Heyetteki saygın işadamlarına özel firma görüşmeleri ayarlanarak Macaristan ve Türkiye arasındaki yatırım ilişkilerini artırmayı hedeflemektedir.


Söz konusu Ticaret Heyeti Programı kapsamında, Türkiye ve Macaristan’dan üst düzey yetkililerin katılımlarıyla düzenlenecek iş forumlarının yanı sıra söz konusu ülkelerde girişimciler ile iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir. Gerek ilgili pazara girmek isteyen gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturmaktadır.



Geri Dön