24 / 04 / 2024

Türk Kızılayı 300 tane sahra hastanesi imar ediyor!

Türk Kızılayı 300 tane sahra hastanesi imar ediyor!

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Kınık, sahra hastanelerinin kurulmasına ilişkin, "İlk 150 hastaneyi karantina için Sağlık Bakanlığımıza teslim etmiştik. 300 tane daha imar ediyoruz. Her gün 5 sahra hastanesi üretiyoruz" dedi...



Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi laboratuvarında online düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sınırda kurulan sahra hastanelerinin sorulması üzerine Kınık, şunları kaydetti: 

"İlk 150 hastaneyi karantina için Sağlık Bakanlığımıza teslim etmiştik. 300 tane daha imar ediyoruz. Yani her gün 5 sahra hastanesi üretiyoruz. Fabrikalarımız 3 vardiya çalışıyor. Bu hastaneler ihtiyaç duyulması halinde mevcut hastanelerin yakınlarına kurulacak. Mevcut hastanelerdeki sağlık personeli kapasitesiyle işletilecek. Sağlık personeli planlaması Sağlık Bakanlığı merkezlidir ama Kızılayımızın da çok ciddi sağlık ordusu vardır. Bu orduyu da Sağlık Bakanlığımıza destek olması için ayırdık. 5 hastanemiz ve tıp merkezimiz var. Buralardan Sağlık Bakanlığımız bünyesinde pandemi hastanesi ilan edilmiş yerler var. Burada çalışan 1000 civarında sağlık personelimiz Sağlık Bakanlığımızın mevcut kapasitesine eklenmiş durumda. Bu yaklaşık 3-4 bin yatak kapasitesi anlamına geliyor."

Mersin’de sahra hastanesinin hazırlıkları tamamlandı!


Geri Dön