26 / 04 / 2024

türkiye sahra hastaneleri

türkiye sahra hastaneleri

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Kınık, sahra hastanelerinin kurulmasına ilişkin, "İlk 150 hastaneyi karantina için Sağlık Bakanlığımıza teslim etmiştik. 300 tane daha imar ediyoruz. Her gün 5 sahra hastanesi üretiyoruz" dedi...

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla!

Mega kent İstanbul'da iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 24 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor. Peki İstanbul'daki sahra hastaneleri ne zaman açılacak? İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla...

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Peki sahra hastanesi nedir? İstanbul'daki sahra hastaneleri nerede kurulacak? İşte İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul'daki sahra hastaneleri 45 günde tamamlanacak!

Sahra hastaneleri malum büyük depo, sergi salonu, hangar gibi yatay ve geniş binaların dönüştürülmesiyle kuruluyor. İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün süreceği hesaplanıyor.

Şenel Yediyıldız: Şehir hastaneleri Türkiye’yi zirveye taşıdı!

Türkiye’nin sağlık sektöründe yaşadığı gelişmeler ile ilgili konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde en kolay, en ucuz ve en mükemmel hizmeti veren ülke olduğunu ifade etti...

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Türkiye'nin şehir hastaneleri dünya markası oldu!

Kayseri Şehir Hastanesi ile birlikte 5 bin 115 yatak kapasiteli 4 ayrı şehir hastanesi Türkiye’yi sağlıkta marka olan dünya ülkeleri arasına girmesini sağladı. 

Avrupa'nın en büyük hastaneleri Türkiye'de açılıyor!

Türkiye, sağlık alanında yapılan yenilikler kapsamında şehir hastaneleri hayata geçirmeye devam ediyor. Avrupa'nın en büyük hastaneleri sıra sıra açılıyor. 

Türkiye'ye 41 bin yataklı akıllı hastaneler geliyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilen "Şehir Hastaneleri" projesiyle, Türkiye 41 bin 091 yataklı hastanelerine kavuşacak. Hastanelerin 6 ile 8 tanesi bu sene hizmete açılacak.

Darbe yabancı yatırımcıyı durdurmadı, Türkiye ilgisi sürüyor!

FETÖ'nün darbe girişimine rağmen yabancı kuruluşların Türkiye ilgisi sürüyor. Son olarak İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri projelerine, tamamı yabancı kuruluşlardan 1,1 milyar dolar finansman sağlandı.

Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi açıldı!

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi'ni açtı. Koza Sokak'ta gerçekleşen açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile çok sayıda kon

Türkiye şehir hastaneleri ile tedavi merkezi oluyor!

AK Parti Antalya Milletvekil Badak, "Şehir hastanelerine gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye'nin çevre ülkeler için bir tedavi merkezi haline getirilmesi planlanıyor" dedi..

Türkiye'nin ilk depreme dayanıklı hastanesi Van'da inşa edildi!

Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vural Polat, kentte yapımı devam eden 500 yataklı Kadın ve Çocuk Hastalıkları ile Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi’nin, Türkiye’nin depreme dayanaklı ilk ve tek akıllı hastanesi olduğunu söyledi

türkiye sahra hastaneleri Haberi

türkiye sahra hastaneleri

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi laboratuvarında online düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sınırda kurulan sahra hastanelerinin sorulması üzerine Kınık, şunları kaydetti: 

"İlk 150 hastaneyi karantina için Sağlık Bakanlığımıza teslim etmiştik. 300 tane daha imar ediyoruz. Yani her gün 5 sahra hastanesi üretiyoruz. Fabrikalarımız 3 vardiya çalışıyor. Bu hastaneler ihtiyaç duyulması halinde mevcut hastanelerin yakınlarına kurulacak. Mevcut hastanelerdeki sağlık personeli kapasitesiyle işletilecek. Sağlık personeli planlaması Sağlık Bakanlığı merkezlidir ama Kızılayımızın da çok ciddi sağlık ordusu vardır. Bu orduyu da Sağlık Bakanlığımıza destek olması için ayırdık. 5 hastanemiz ve tıp merkezimiz var. Buralardan Sağlık Bakanlığımız bünyesinde pandemi hastanesi ilan edilmiş yerler var. Burada çalışan 1000 civarında sağlık personelimiz Sağlık Bakanlığımızın mevcut kapasitesine...