26 / 04 / 2024

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.



Sağlık Bakanlığı ve gönüllü sağlıkçılardan oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Gaziantep-Karkamış’tan Mardin-Nusaybin’e kadar uzanan sınır hattında altı ayrı sahra hastanesi kurmakk için çalışmalara başladı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Ergan'ın haberine göre, Fırat Kalkanı ile Kobani (Ayn El Arap) sınır hattında yer alan Gaziantep - Karkamış, Tel Abyad’ın karşısındaki Akçakale, Resulayn’ın karşısındaki Ceylanpınar ve Darbasiyah (Salkım köyü) karşısındaki Kızıltepe’de birer, Kamışlı’nın karşısındaki Nusaybin’de ise iki olmak üzere toplam altı sahra hastanesini kurdu. Çalışmalarda sona gelindiği kaydedildi.

Hastanelere çok sayıda sedye ve tıbbi malzeme getirildi. Hastanelerde küçük çaplı tıbbi operasyonlar dahil, ilk müdahaleler yapıldı. Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarından önce de bu bölgelerin karşısında sahra hastaneleri kurmuştu. Yetkililer, sahra hastanelerinin hazırlık ve tedbir için olduğunu, ancak bunun Fırat’ın doğusuna yönelik olası bir harekâtın hemen başlayacağının işareti olarak görülmesinin doğru bir yaklaşım olmayacağını kaydetti. 

ESAD İDLİB’İ VURUYOR

Yerel kaynaklar, Esad güçlerinin önceki günden bu yana İdlib’in güneyine son haftaların en yoğun saldırılarını yaptığını açıkladı. İdlib’in güneyinin batı kesimlerinde Kafr Nabudah ve El Zekah köylerini tanklarla çevreleyip vurmaya başlayan rejim güçlerinin Latamina ve Kafr Sajnah’a da yoğun roket atışları yaptığını kaydetti.


Geri Dön