25 / 04 / 2024

Şenel Yediyıldız: Şehir hastaneleri Türkiye’yi zirveye taşıdı!

Şenel Yediyıldız: Şehir hastaneleri Türkiye’yi zirveye taşıdı!

Türkiye’nin sağlık sektöründe yaşadığı gelişmeler ile ilgili konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde en kolay, en ucuz ve en mükemmel hizmeti veren ülke olduğunu ifade etti...



TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Türkiye’nin sağlık sektöründe geldiği nokta hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Akit Gazetesi'nden Oğuzhan Gültekin'in haberine göre, Dr. Şenel Yediyıldız, “Türkiye şu anda sağlık hizmetlerinde en kolay, en ucuz, en mükemmel hizmeti veren ülkelerden bir tanesidir. 90’lı yıllarda 1 milyon memur vardı, yeşil kartlı vardı, Bağ-Kur’lu vardı ve 9 milyona yakın SSK’lı vatandaşımız vardı. Bunların hepsinin hastanesi ayrıydı. Memur, yeşil kartlı ve Bağ-Kur’lu olanların gittiği hastanelerin hizmetleri kötüydü. SSK’lı olanların gittiği hastanelerin hizmet kalitesi yüksekti ama imkân yoktu” dedi.

İnsanlar ilaç alabilmek için saatlerce sıra beklerdi

Vatandaşların saatlerce muayene olmak için kapılarda beklediğini ifade eden Yediyıldız, “Hekime derdini anlatırdı, hekim tahlil isterdi, vatandaş odadan çıkardı. Tahlillerden sonra ilaçlar belli olurdu. İnsanlar o ilaçları alabilmek için yine saatlerce sıra beklerdi. Vatandaşımız, gittiği eczanede SSK’ya ait ilaç varsa onu alır, geri kalanını da dışarıdan temin etmeye çalışırdı. Geçmişte hekime ulaşmak, ilaç bulmak, hizmet alabilmek çok zordu. O zamanlar maalesef işin başında Kılıçdaroğlu vardı. AK Parti iktidarı 2004 yılında sağlık alanında bir yasa değişikliği yaptı. Bu değişiklikte yapılan tek şey bütün hastanelerin birleştirilmesi oldu. Daha sonra hizmet kalitesini artırmak için yapılması gerekenler yapıldı ve en modern haliyle şehir hastanelerini kurduk. Şu anda Türkiye, şehir hastaneleriyle beraber sağlık sektörünün en iyisine ulaşmış bir ülke haline geldi” diye konuştu.

Devlet, özel sektöre göre sağlığa çok önem veriyor!

“Şu anda yapılan şehir hastaneleri ile ilgili geri dönüşler nasıl?” sorusuna ise Yediyıldız şu yanıtı verdi:

“Ankara, Adana, Mersin, Yozgat, Bursa ve birkaç ilimizde daha şehir hastanesi açıldı. Gezip gördüğümüz hastaneler en modern, en güzel, en iyi hizmeti veriyorlar. Sağlıklı olma açısından da başarılı olduklarını gördük. Bazı zorluklardan dolayı devletimiz artık bu hastaneleri kendisi yapacak. 5 hastanemizin projesi hazır. Önümüzdeki aylarda temelleri atılacak. Özel sektörle ortak yapıldığı zaman devletimizin ve özel sektörün talepleri birbiri ile uyuşmuyordu. Bu işten tamamen kurtulduk. Ayrıca büyük maliyetli müesseseleri yapıyorsak devletimizin ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu göstermiş oluyoruz. Devlet ile özel sektör arasında gerçekleşen kalite farkını ortadan kaldırıyoruz. Bizim devletimiz özel sektöre göre sağlığa daha iyi önem veriyor. Mevcut yapılmış hastanelerde de devlete geçenler olacak” 

Yerli aşı üretimi için çalışmalar devam ediyor

Aşı konusu ile ilgili ise Dr. Şenel Yediyıldız, “Çiçek hastalığı, kızamık, tüberküloz, kuduz gibi birçok ölümcül hastalık artık yok. Bunun sebebi de aşıdır. Olaya tereddütle bakanlar için aşı yaptırmaktan korkmamalarını öneriyorum. Aşı dünyada olmazsa olmazımızdır. Biz ilerleyen süreçlerde kendi aşılarımızı da üreteceğiz. Sağlık Bakanlığımızın bu konuda gerekli çalışmaları var. Bu çalışmaların ardından inşallah vatandaşlarımızın aklındaki soru işaretlerini de gidereceğiz. Şu anda sağlık konusunda en büyük giderimiz ithal aşılar, ilaç ve kan ürünleridir. İnşallah bu konuda da yerli ve milli üretimler yapacağız. Üretim yapan yerli firmalarımıza da bakanlığımız destek vermeye devam ediyor” dedi.


Geri Dön