28 / 03 / 2024

Taner Yıldız: Elektrik dağıtım hizmetlerinde Türkiye'nin 21 bölgesi tamamen özelleştirildi!

Taner Yıldız: Elektrik dağıtım hizmetlerinde Türkiye'nin 21 bölgesi tamamen özelleştirildi!

Taner Yıldız, "Elektrik dağıtım hizmetlerinde Türkiye'nin 21 bölgesi tamamen özelleştirildi. Bu, kamu hizmetlerinin özel sektör marifetiyle yürütülmesi demek ama özel sektörü tek başına yalnız bırakmıyoruz" dedi




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik dağıtım hizmetlerinde Türkiye'nin 21 bölgesi tamamen özelleştirildi. Bu, kamu hizmetlerinin özel sektör marifetiyle yürütülmesi demek ama özel sektörü tek başına yalnız bırakmıyoruz. Kamunun da denetim görevi var, bunu beraberce yürüteceğiz" dedi.


Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Toplantısı kapsamında kentteki bir restoranda verilen yemeğin ardından yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım hizmetlerine değindi.


"Elektrik dağıtım hizmetlerinde bildiğiniz gibi Türkiye'nin 21 bölgesi tamamen özelleştirildi" diyen Yıldız, şunları kaydetti:


"Bu, kamu hizmetlerinin özel sektör marifetiyle yürütülmesi demek ama özel sektörü tek başına yalnız bırakmıyoruz. Kamunun da denetim görevi var, bunu beraberce yürüteceğiz. Türkiye'de yaklaşık 2 milyar liralık özel sektör finansmanıyla beraber yatırımların yapılmasında denetim görevini kamu olarak da göreceğiz. Tabii ki bu hizmetleri çok iyi yapan arkadaşlarımız olduğu gibi zaman zaman idari hataların da olabileceğini düşünmemiz lazım ama biz özel sektörün sağlığından da mesulüz, bundan sorumluyuz diyoruz. Bu sistem, doğru ve yerinde çalışmalı."


Kayseri'de bugün gerçekleştirilen toplantılarda, sektördeki problemleri hem kamu hem de özel sektör açısından değerlendireceklerini belirten Yıldız, "Özellikle faaliyet dışı gelirlerin gelir tabanından düşürülmemesiyle alakalı konular, kayıp kaçak oranlarının fiili oranlarla ne kadar uyuştuğuna dair konular, yatırımcının ve aktif cezaların özellikle fatura ödemeleriyle alakalı dönemselliklerin, denetimlerin ve birçok tarifenin tartışılacağı bir ortam olacak" diye konuştu.


ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise dernek olarak bugün bir ilki başlattıklarını artık tamamen özelleşen yeni dağıtım bölgelerinin her birinde bu tür toplantılar organize ederek, teknik ve diğer sorunları yerinde inceleme kararı aldıklarını belirtti.


Özdemir, şunları söyledi:


"Türkiye'nin ilk imtiyaz sahibi şirketlerinden biri olan ve kuruluş tarihi 1926, yani Cumhuriyet'in kuruluşunun 3. yılında kurulmuş olan Kayseri ve Civarı Elektrik Üretim Türk Anonim Şirketinin davetlisi olarak burada bulunmaktayız. Hem sektörün hem de bölgenin sorunlarını yerinde inceleyerek çözüm bulmaya çalışacağız. Bu durumda inşallah, çok yakın zamanda vatandaşımıza elektrik enerjisinin kalitesinin sürekliliğinde aksaklık varsa bunların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız."


ELDER Yönetim Kurulu Toplantısı, basına kapalı devam etti.




AA


Geri Dön