23 / 04 / 2024

Avrupa'nın en büyük hastaneleri Türkiye'de açılıyor!

Avrupa'nın en büyük hastaneleri Türkiye'de açılıyor!

Türkiye, sağlık alanında yapılan yenilikler kapsamında şehir hastaneleri hayata geçirmeye devam ediyor. Avrupa'nın en büyük hastaneleri sıra sıra açılıyor. 



Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye, sağlık alanında yapılan reformlar kapsamında hayata geçirilen şehir hastaneleri ile dünyaya parmak ısırttı. “Kamu-özel sektör işbirliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği proje” olarak tanımlanan hastanaler tamamlanıyor. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ilk şehir hastanelerinden olan Mersin Şehir Hastanesi'ni bu yıl Şubat ayında açtı. Günde 12 bin hastanın bakıldığı 5 yıldızlı otel konforundaki hastane hizmetiyle ön plana çıkmayı başardı. 


 


Mersin Şehir Hastanesi'nin genel özellikleri

GÜNLÜK 12 bin poliklinik hastası kapasiteli.
MİHMANDER eşliğinde ücretsiz araç karşılama hizmeti.
HELİKOPTER pistinden acile doğrudan hasta kabul hizmeti.
370 BİN metrekare kapalı alan.
BİN 300 yatak kapasitesi.
5 BİNE yakın sağlık personeli.
230 polildinik odası.
51 ameliyathane.
210 yataldı yoğun bakım ünitesi.
MR-CT-PET CT- Gama Kamera - Anjio Spect- Mamografı Ultrason- Kemik Dansimetre - Linac - Brakiterapi - Dijital Patoloji.
30 yataklı diyaliz makinesi
50 yataklı kemoterapi merkezi
3 BlN 858 araçlık ücretsiz açık-kapah otopark


Yozgat Şehir Hastanesi

Bu yıl başında hizmete giren hastane Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı. Yozgat Şehir Hastanesi, 5 yıldızlı otel konforunda 475 yatakla hastalarına hizmet veriyor.  Hastalar ikişer kişilik ya da tek olarak odalarda kalabiliyorlar. Toplamda yaklaşık 41 bin yataklı şehir hastaneleri çalışması kapsamında, bu yıl toplam 8 şehir hastanesi kapılarını açacak.


İkitelli gün sayıyor

İstanbul İkitelli’de yer alan şehir hastanesi adım adım ilerliyor.  780 bin metrekarelik alan üzerinde Başakşehir'de hayata geçirilecek dev hastane  2 milyar 632 milyon liralık yatırımla yükselecek. 


2 bin 682 yatak kapasiteli ve 8 farklı hastanenin yer alacağı kampüste, genel hastane, kadın doğum, psikiyatri, çocuk, kalp-damar, ortopedi ve nöroloji, onkoloji ve fizik tedavi bölümleri bulunacak. Açıldılctan sonra her gün 24 bin ziyaretçi, 2 bin refakatçi, 4 bin 650 sağlık personeli, 4 bin 500 medikal personel ile günde 65 bin kişi, yılda 23 milyon kişi hastaneyi kullanacak.


Isparta Şehir Hastanesi


Isparta Şehir Hastanesi 1.1 Milyar liralık yatırımla sağlık hizmetlerinin yanı sıra konforuyla dikkat çekiyor.  800 yatak kapasitesine sahip hastanede 324’ütek, 150’si ise iki kişilik odalarda hizmet sağlanıyor. 

İnşaat alanı 221 bin 353 metrekare olan Isparta Şehir Hastanesi bünyesinde 20 ameliyathane, 131 yoğun bakım ünitesi ve 167 poliklinik bulunuyor.


Adana Şehir Hastanesi

Adana Şehir Hastanesi, Eylül ayında hizmete girdi. Kentin yanı sıra 9 ilden gelecek hastalara da hizmet sağlayan hastanede 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile bölgenin tek yanık ünitesi de var.


Bin 550 yataklı hastane; 57 ameliyathane, 330 poliklinik odası, 180 yoğun bakım ünitesi, 35 yeni doğan ünitesine sahip hastanede yaklaşık 5 bin personel günlük 16 bin hastaya kesintisiz hizmet veriyor.


Geri Dön