25 / 04 / 2024

Mersin’de sahra hastanesinin hazırlıkları tamamlandı!

Mersin’de sahra hastanesinin hazırlıkları tamamlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm dünyayı derinden etkileyen Koronavirüs (COVİD19) salgını sürecinde ihtiyaç durumunda hızlıca kurulması planlanan sahra hastanesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.



Mersin’de koronavirüs salgınına karşı tedbirler öncelikli olarak Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bölgede ortak kullanım alanları düzenli olarak dezenfekte ediliyor ve dar gelirli vatandaşların ihtiyaçları için de gıda kolisi ve sağlık kiti dağıtımları sürüyor. Sağlık çalışanları için 156 yataklı tesisin yapımına yeniden başlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede ihtiyaç durumunda hızlıca kurulacak bir sahra hastanesi içinde gerekli tüm hazırlıklarını tamamladı.

Dünya'dan Mehmet Nabi Batuk'un haberine göre; salgın sürecinin başından bu yana ortak kullanım alanlarında dezenfekte işlemlerine başlayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, dar gelirli vatandaşlara destek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” isimli Milli Dayanışma Kampanyası’na bir maaşını bağışladı. Ayrıca sağlık çalışanları için günde 5 bin maske üretip İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim eden ilçe belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşların maaş ve alışveriş hizmetleri için kuryelik yapıyor.

Şehrin en önemli tarım ve turizm ilçelerinden Erdemli’de de İlçe Belediye başkanı Mükerrem Tollu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ isimli bağış kampanyasına 10 bin TL bağışladı.

Toroslar Belediyesi de Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar için belediye hizmet binasının girişine "Dezenfeksiyon Tüneli" konuldu. Tünel, belediye atölyesinde belediye çalışanları tarafından imal edildi.

Akdeniz'de bulunan Grand Boss Suit Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Korkmaz da Mersin Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğüyle yaptıkları protokolle 120 yataklı otellerini sağlık çalışanlarına ücretsiz tahsis ettiklerini duyurdu.


Geri Dön