23 / 04 / 2024

Türk Kızılayı depreme karşı hazır!

 Türk Kızılayı depreme karşı hazır!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ülkede yaşanabilecek olası depreme karşı hazır olduklarını belirterek, "Her türlü hazırlığımız var. Çadır stoklarımız yerinde " şeklinde konuştu...



Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ülkede yaşanabilecek olası depreme karşı hazır olduklarını belirterek, "Her türlü hazırlığımız var. Çadır stoklarımız yerinde. Çadırların içine koyulacak olan diğer levazımlar, battaniyeler ve mutfak setleri hepsi hazır. İnşallah çok kötü bir deprem olmaz" dedi. 

Akar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi (AFAD) Başkanı Dr. Murat Nurlu'nun, "7,3'lük deprem beklediğimiz yerler var. İl bazında söyleyemeyiz ama gözümüz kulağımız Doğu Anadolu bölgesinde" yönündeki açıklamasının bazı gazetelerde yer almasına ilişkin, deprem ve afet müdahalesi konusunda AFAD ile beraber çalıştıklarını söyledi. 

AFAD'm barınma ve beslenmeden sorumlu çözüm ortağının Türk Kızılayı olduğunu belirten Akar, "Her türlü hazırlığımız var. Çadır stoklarımız yerinde. Çadırların içine koyulacak olan diğer levazımlar battaniyeler ve mutfak setleri hepsi hazır. İnşallah çok kötü bir deprem olmaz. İnşallah kentsel dönüşümler tamamlandıktan sonra depremler olur ve kimse zarar görmez" diye konuştu. 

Japonya'da ve Kore'de yaşanan depremlerde çok az insanın zarar gördüğünü ya da hiç görmediğine dikkati çeken Akar, "İnşallah bizde de olmaz ama olacakmış gibi de davranmalıyız. 

Biz deprem kuşağı üzerinde yaşayan bir ülkeyiz. Bu ülkenin Kızılayı olarak da biz sürekli depreme ve her türlü felakete karşı hazır bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

- "Türkiye'de kandan elde edilen bütün ilaç ürünleri ithal" Akar, ülkede kan ürünleri imal eden bir fabrikanın kurulmasına ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile basın açıklaması yapıp, detaylı bilgi vereceklerini kaydetti. 

Konunun sağlıkla ilgili olduğunu dile getiren Akar, Türkiye'nin kandan elde edilen ilaç ürünlerinin tamamını ithal ettiğini dikkati çekerek, Akar, "Biz bunun ham maddesi olan kan ve plazmasına sahibiz. 

Allah nasip ederse bunları kendi kanımızdan üretmek için bir fabrikayı açacağız. Sağlık Bakanlığı, yurt dışında bu işi uygulayan firma ve Türk Kızılayı da ortak olmak üzere bu fabrikayı açacağız" şeklinde konuştu. 


Ankara Gündem


Geri Dön