29 / 03 / 2024

Türk müteahhidlerin gözü Expo 2017'de!

 Türk müteahhidlerin gözü Expo 2017'de!

Türk müteahhidler, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Kazakistan'da 4 milyar doları bulacak yatırımlarda yer almak için harekete geçiyor. 5 milyon ziyaretçi beklenen organizasyon için havaalanı ve tren garı başta olmak üzere birçok yapılım yenileniyor.




Türk müteahhidler, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Kazakistan'da 4 milyar doları bulacak yatırımlarda yer almak için harekete geçiyor. 5 milyon ziyaretçi beklenen organizasyon için havaalanı ve tren garı başta olmak üzere birçok yapılım yenilenmesi planlanıyor. İFA Dünya Kupası ve olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olarak gösterilen EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Kazakistan'da 2 milyar dolan devlet desteğiyle, 2 milyar dolan da özel sektöre ihale edilmek üzere 4 milyar dolara varan inşaat projesi öngörülüyor. Astana'da Cumhurbaşkanlığı Merkezi, Astana Stadyumu, önemli oteller ve Orta Asya'nın en büyük camisi gibi pek çok yapının inşasını üstlenen Türk müteahhidlerin EXPO 2017'in önemli projelerinde de yer alması bekleniyor. Kazakistan Türkiye İşadamlan Derneği Genel Sekreteri Ahmet Alyaz, tüketime dayalı bir ekonomiye sahip olan Kazakistan'ın Avrasya Ekonomik Birliği'ne geçişle birlikte doğrudan yatırım yapmak isteyenler için daha avantajlı bir hale geldiğini ifade etti. Alyaz, Türk iş adamlarının hedefinin de bölgedeki bu yatırımlara yoğunlaşma olduğunu dile getirdi. 



HAVAALANI VE GARA YENİLEME


 Oteller, iş ve eğlence merkezleri ile fuar komplekslerinin inşa edileceği EXPO 2017 süresince toplamda 5 milyon ziyaretçi gelmesi beldenen Kazakistan'ın başkenti Astana'da, havaalanı genişletme çalışmaları, tren garının yeniden iman ve mevcut ve yıkılması beldenmeyen lansmanın yenilenmesi planlanıyor. 



Yeni Şafak 


Geri Dön