28 / 03 / 2024

Türk müteahhitler gözünü Hindistan'a dikti!

Türk müteahhitler gözünü Hindistan'a dikti!

Türk müteahhitlik sektöründe Hindistan heyecanı yaşanıyor. Hindistan'da 100 akıllı şehir için 50 milyon konut inşa edilecek ve Türk müteahhitler bu işlere talip oldu.



Hindistan'da 100 akıllı şehir için 50 milyon konut inşa edileceği açıklandı. Bu açıklamanın üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' "Bu işe talibiz" açıklaması yaptı. Açıklama Türk müteahhitleri heyecanlandırdı.


115 ülkede iş yapan Türk müteahhitler Hindistan’da 2000 yılından bugüne kadar 1.1 milyar dolar değerinde 15 proje üstlenildiğini söyledi. Türk müteahhitler Hindistan pazarına ilk 2000 yılında girmişti.


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhit firmalarının Hindistan’da çeşitli altyapı ve ulaşım işlerini üstlendiğini söyledi. 


Hindistanı adeta baştan inşa eden Türkler burada boru hattı gibi altyapı projeleri ve yol-köprü-tünel, metro hattı gibi çeşitli ulaşım projeleri yaptı.


Hindistan, 5 yıl içerisinde altyapı geliştirme projelerine 454 milyar dolar harcayacak. 


"Artan nüfus ihtiyacı ve kırsal alanlardan şehirlere olan göç gibi nedenlerle yeni akıllı şehirlerin oluşturulması veya var olan şehirlerde yeni alanların geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır." diyen Yenigün, "Bu açıdan dünyanın her yerinde konut ve özellikle sosyal konut projelerini başarı ile gerçekleştiren Türk inşaat firmaları için Hint pazarında önemli fırsatların bulunduğu söylenebilir” şeklinde ifadelerinde bulundu. 


Türk müteahhitler gözünü Hindistan a dikti!


KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da Hindistan'da fırsatları kollayacaklarını açıkladı. Hindistan pazarını izlemeye aldıklarını söyleyen Elmas, "Önümüzdeki dönemde Hindistan'da nasıl bir yol haritası izlememiz gerektiği konusunu üyelerimizle görüşeceğiz. Burada proje geliştirmek isteyen üyelerimize de her türlü bilgi birikimini sağlamak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerinde bulundu. 


Türk müteahhitler gözünü Hindistan a dikti!


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Hindistan ile Türkiye’nin iş birliği potansiyelinin hayli fazla olduğunu söyledi. Özen Kuzu, şirket olarak fırsatları değerlendireceklerini ifade etti. 


Türk müteahhitler gözünü Hindistan a dikti!


Başyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, "Hindistan'da iş yapabilmek için  TOKİ  ve Emlak Konut gibi kamu kurumlar öncülük etmeli ve bürokrasi hızlı olmalı” dedi. 



Geri Dön