24 / 04 / 2024

EXPO 2017

EXPO 2017

Başkent Astana, Orta Asya ve BDT ülkelerinin en iddialı projesi olarak tarihe geçecek olan 'EXPO 2017'ye, Sembol İnşaat organizasyonun en büyük yüklenici firması ve ana projecisi olarak dikkat çekiyor.

Türk müteahhidlerin gözü Expo 2017'de!

Türk müteahhidler, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Kazakistan'da 4 milyar doları bulacak yatırımlarda yer almak için harekete geçiyor. 5 milyon ziyaretçi beklenen organizasyon için havaalanı ve tren garı başta olmak üzere birçok yapılım yenileniyor.

Kazakistan EXPO 2017'ye hazırlanıyor!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'ye ilişkin kompleksin inşası Cumhurbaşkan Nursultan Nazarbayev'in katıldığı törenle başladı. EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.

2. Expo Turkey by Qatar 17 Ocak'ta başlayacak!

Türkiye Katar’la ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. İlki Nisan 2017’de gerçekleşen Expo Turkey by Qatar’ın ikincisi 17-19 Ocak 2018’de Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilecek. 

CNR Emlak Fuarı 2017 açıldı!

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin destekleriyle CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenen CNR Emlak Fuarı 2017 kapılarını açtı.

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Tuğra Gönden'in Expo Real 2017 izlenimleri!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, bu hafta 'Haftanın Gayrimenkul Notları'nda 'Expo Real 2017 İzlenimleri'ni kaleme aldı. 

Türk inşaatçıları Astana 2017 Expo’ya damga vurdu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar, bugünkü yazısında Astana 2017 Expo’sunu değerlendirdi. Munyar, yazısında ''Nur Alem”i Sembol İnşaat’ın yapması, Astana 2017 Expo’suna damga vurduğumuzu ortaya koyuyor'' ifadelerini kullandı.

Natural Stone 25-29 Ekim'de CNR Expo'da!

Natural Stone 25-29 Ekim 2017 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.

Sembol İnşaat, Expo 2017'nin binalarını inşa edecek!

Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Aytekin Gültekin," Expo 2017'nin prestijli binalarını inşa edeceğiz. Böylece uluslararası tecrübelerimize bir yenisini daha ekleyeceğiz" dedi.

World Cities Expo İstanbul 5-18 Mayıs'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyon World Cities Expo İstanbul, 5-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Türk şirketleri Expo Turkey By Qatar'da şov yaptı!

Katar'ın başkenti Doha'da bu yıl ilki düzenlenen Expo Turkey By Qatar 2017 Fuarı'nda Türkiye ve Katar işbirliği güç kazandı. Mediacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Expo Turkey by Qatar gelecek yıl yüzde 20 büyüyecek!

Türk yatırımcı Expo Turkey by Qatar 2017’de bin 600 iş görüşmesi gerçekleştirdi. Mediacity Başkanı Hakan Kurt yaptığı açıklamada Gelecek yıl fuarı yüzde 20 büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yedi Mavi projesi Expo Turkey by Qatar 2017'de görücüye çıktı!

Yedi Mavi, Kata Expo Turkey by Qatar Fuarı’ndaki yerini aldı. Körfez ülkeleri ve Arap yatırımcılar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıların bir araya geldiği fuarda Zeytinburnu sahilinde yükselen Yedi Mav’ projesi de görücüye çıktı.

Astaş Holding, Expo Turkey by Qatar'a katılıyor!

Astaş Holding, 19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek “Expo Turkey by Qatar” fuarında yeni proje ve yatırımlarını tanıtacak

Sinpaş, Expo Turkey by Katar 2017’ye katılıyor!

Sinpaş, 300’den fazla Türk firması ve Körfez Bölgesi’nden 3000’den fazla iş adamını bir araya getirecek olan Expo Turkey by Katar 2017’ye katılıyor.

EXPO 2017 Haberi

EXPO 2017

Astana kentinin inşasında şehrin simgesi olan pek çok yapıyı hayata geçiren Sembol inşaat, EXPO 2017 projesinin de 80 metre çapında ve 94 metre yüksekliğinde tümüyle çelik, titanyum, alüminyum ve dev küresel camlarla içinde rüzgar türbini olan bir küreyi hayata geçirecek. Sembol İnşaat, sergi merkezi ve daha sonra teknoloji müzesi olarak kullanılacak olan bu yapının yanında aynı sahada kongre salonu, sanat merkezi, açık ve kapalı konser salonları gibi kültür ve sosyal amaçlı binanın da inşaatını gerçekleştirecek. 


Kazakistan için uluslararası öneme sahip bu projede yer almanın gururunu yaşadıklarını belirten Sembol İnşaat Kurucusu Fettah Tamince, projeyle ilgili "Bu ülkede uzun yıllardan bu yana var olarak, bir çok önemli yapıyı başarıyla şehre kazandırmamız böylesine önemli bir projenin liderliğini yapmamızı sağladı. EXPO 2017 Future Energy...