25 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarına açılacağını açıkladı.



Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi dev projelerin tanıtıldığı 3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarında proje üreteceğini söyledi.

Hürrriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Yollar Federasyonu (IRF) tarafından desteklenen 3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ve MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer fuarın açılışına katıldı. 

 

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

 

Mega projelerin önemini

Tamamlanan ve devam eden tüm mega projelerin önemini anlatan Uraloğlu, ulaşım sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi. Düzenlenen etkinliklerin şantiyelerde ortaya konan emeğin, kazanılan başarının birer fotoğrafı ve tanığı niteliğinde olduğunu söyleyen Uraloğlu, fuarın bu misyonu yüklenerek ve yükselterek devam ettireceğine inandığını kaydetti. 

Türk müteahhitleri Afrika pazarında

MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer ise ABD, Hindistan, Sudan, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Gine ve Nijerya’dan gelen resmi heyetlere bilgi verdi. Amaçlarının Türkiye’de oluşan bilgi birikimini yurt dışına ihraç etmek olduğunu söyledi.

Türkiye’de mega projelerin yapıldığını anlatan Tümer, “Yurt içinde ürettiğimiz mühendislik hizmetini, bilgi birikimini diğer ülkelere ihraç etmek istiyoruz. Bir yandan da Türkiye’nin toprak şartları ile zemin yapısı çok çeşitli ve dünyanın bir küçük modeli gibi. Bu zemin şartları da projelerle birlikte Türkiye’ye çok önemli yetenekler kazandırıyor. Hizmet anlamında şu anda Türk müteahhitleri Çin’den sonra dünyada ikinci sırada geliyor. Bunu değerlendirmek ve Afrika pazarına açılmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı!

 


Geri Dön