20 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Körfez'de 51.3 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler Körfez'de 51.3 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler 2002’den bu yana Körfez’de milyarlarca liralık projeler hayata geçirdiller. Büyük altyapı işleri ve dev inşaatların yer aldığı projelerin toplam değeri 51.3 milyar dolar olarak kaydedildi. 



Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, Türkiye, Körfez ülkelerinde yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye, müteahhitlik yatırımlarında liderliği bırakmadı. 

 

‘Dünyanın en büyük 250 Uluslararası Müteahhiti’ listesine 46 firmayla girerek Çin’den sonra ikinciliğe yükselen Türkiye rekora koşuyor. Türk müteahhitlik firmalarının sadece geçtiğimiz yıl bölgede üstlendiği projelerin tutarı ise toplam 9.7 milyar dolar seviyesinde olarak açıklandı. 

 

Hem konut hem altyapı projeleri
Türk firmaları, Suudi Arabistan’da daha çok gayrimenkul projelerine yoğunlaşırken, pek çok Türk firması da Bahreyn’de konut projelerini hayata geçirmeye odaklandılar. Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türk firmalarının yurtdışı müteahhitlik çalışmalarındaki payı sırasıyla yüzde 6.8, 6,2 ve 5 oldu. Böylelikle Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin toplam payı yüzde 18’i buldu. 


Geri Dön