28 / 03 / 2024

körfez ülkeleri inşaat

körfez ülkeleri inşaat

Türk müteahhitler 2002’den bu yana Körfez’de milyarlarca liralık projeler hayata geçirdiller. Büyük altyapı işleri ve dev inşaatların yer aldığı projelerin toplam değeri 51.3 milyar dolar olarak kaydedildi. 

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Körfez Panorama İnşaat Gayrimenkul İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Körfez Panorama İnşaat Gayrimenkul İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Mehmet Necip F. Gümüş tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Konya Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi.

Kırklareli halk kütüphanesi inşaatında son durum!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kırklareli halk kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu...

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

Kırık Tüneli inşaatında son durum ne?

Kırık Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon Arsin hükümet konağı inşaatı başlıyor!

Trabzon Arsin hükümet konağı inşaatı yakında başlayacak. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, hükümet konağını yapacak yüklenici firma ile belediye binasında bir araya geldi. 

TOKİ Çine hükümet konağı inşaat ihalesi 25 Haziran'da!

TOKİ Aydın ili Çine ilçesi hükümet konağı inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 25 Haziran'da yapılacak...

körfez ülkeleri inşaat Haberi

körfez ülkeleri inşaat

Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, Türkiye, Körfez ülkelerinde yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye, müteahhitlik yatırımlarında liderliği bırakmadı. 

‘Dünyanın en büyük 250 Uluslararası Müteahhiti’ listesine 46 firmayla girerek Çin’den sonra ikinciliğe yükselen Türkiye rekora koşuyor. Türk müteahhitlik firmalarının sadece geçtiğimiz yıl bölgede üstlendiği projelerin tutarı ise toplam 9.7 milyar dolar seviyesinde olarak açıklandı. 

Hem konut hem altyapı projeleri
Türk firmaları, Suudi Arabistan’da daha çok gayrimenkul projelerine yoğunlaşırken, pek çok Türk firması da Bahreyn’de konut projelerini hayata geçirmeye odaklandılar. Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türk firmalarının yurtdışı müteahhitlik çalışmalarındaki payı sırasıyla yüzde 6.8, 6,2 ve 5 oldu. Böylelikle Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin toplam payı yüzde 18’i...