28 / 03 / 2024

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında nitelikli projeler üstleniyor!

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında nitelikli projeler üstleniyor!

Rönesans Holding, St. Petersburg’daki Ekonomi Forumu’nda 4 anlaşmaya imza attı. Anlaşmalardan biri de 1.3 milyar Euro’luk gaz işleme tesisini kapsıyor.




 

Star gazetesinde yer alan habere göre, Rönesans Holding, 22.’si düzenlenen ve Rusya’nın Davos’u olarak anılan St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forum’unda (SPIEF) imzaladığı 4 anlaşmayla dikkat çekti. Rönesans, Rusya’nın en büyük ve dünyanın sayılı doğalgaz işleme tesisinden biri olacak olan Amur Gaz İşleme Tesisi’nin inşaat işleri için Maire Tecnimont ile 1.3 milyar Euro’luk bir sözleşmeye imza attı. Rusya’nın en büyük, dünyanın ise sayılı gaz işleme tesislerinden biri olacak olan proje için imzaları, Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Maire Tecnimont Group CEO’su Pierroberto Folgiero attı.

 

GÜÇLÜ TÜRKİYE

 

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Bu iş birlikleri, Türk müteahhitlik sektörünün uluslararası arenada katma değeri yüksek nitelikli projeler üstlendiğinin bir kanıtı. Bu iş birliklerinin hem Rusya hem de Türkiye’yi daha güçlü kılacağına inancım tam” dedi.

 

STRATEJİK ANLAŞMALAR

 

Forumda imzalanan diğer anlaşmalarla ilgili de bilgi veren Rönesans İnşaat ve Renaissance Development Rusya Yönetim Kurulu Başkanı Avni Akvardar, “St. Petersburg’un Yuniy aktarma merkezi ve Yujnaya metro istasyonu–Kolpino tramvay hattı projesinin yapımı ve kullanımı için atılması gereken adımlar üzerine bir niyet anlaşması gerçekleştirdik. Toplam yatırımın 325 milyon dolar olacağı planlanan projenin 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor” diye konuştu.


Geri Dön