28 / 03 / 2024

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...



Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu. Gerçekleştirilen törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı.

İki senede bir gerçekleştirilen TürkSMD Mimarlık Ödülleri, Basın-Yayın Ödülü, Büyük Ödül, Jüri Özel Ödülü, Yapı Ödülü, Mimarlığa Katkı Ödülü olmak üzere 5 dalda veriliyor.

Gerçekleştirilen törende mimarlık ofislerinin dışında yapı sektöründe bulunan yatırımcı, mühendis-müşavir, müteahhit ve yapı malzemesi üreticileri gibi farklı paydaşlar buluştu. 

“Türk Serbest Mimarlar Derneği olarak büyük bir görev üstleniyoruz”

Törenin açılış konuşmasını yapan TürkSMD Başkanı Ali Osman Öztürk, şunları dile getirdi: “TürkSMD olarak önemli bir görev üstleniyoruz. Mimarlık mesleğinin gelişmesi ve serbest mimarlık hizmetlerinin sorunlarına, kamu ve özel işverenler nezdinde çözümler üretilmesi yönünde çalışmalar yürütüyoruz. TürkSMD Mimarlık ödüllerinin mesleğimize yeni ufuklar açmasını diliyor, ödül alan tüm kişi ve kurumları tebrik ediyorum.”

Törene katılım sağlayan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk Serbest Mimarlar Derneği'ne nitelikli mimarlık hizmetlerini teşvik edici çalışmaları sebebiyle teşekkürlerini sunarak, ödül sahiplerini kutladı. Başkan Yavaş, mimari proje yarışmalarını teşvik eden, ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışına değinerek, başkentin en kaliteli hizmete kavuşması ile ilgili olarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri’nde ödül alan isimler şu şekilde:

Büyük Ödül - Semra - Özcan Uygur (Uygur Mimarlık)

Yapı Ödülleri

İyziPark projesiyle Ahmet Alataş (Ahmet Alataş Mimarlık)

Troya Müzesi projesiyle Ömer Selçuk Baz (Yalın Mimarlık)

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi projesiyle 9016 Mimarlık

Basın Yayın Ödülleri

Arketon Yayıncılık

Mimarizm

Şehir Hepimizin Seris ile Medyascope

Mimarlığa Katkı Ödülleri

Gülru Necipoğlu

Jale Erzen

İhsan Bilgin

Jüri Özel Ödülü

Aslı Özbay

 

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!


Geri Dön