29 / 03 / 2024

Türk şirketleri emlak yatırımları için yabancı ortak arıyor!

Türk şirketleri emlak yatırımları için yabancı ortak arıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Avrupa geriliyor. İstanbul'da yatırım potansiyeli daha fazla"
dedi



TOKİ Başkanı Bayraktar, bu yıl ilk kez katıldıkları dünyanın sayılı, Avrupa'nın en önemli emlak fuarlarından olan "MIPIM"de açılan  TOKİ  ve Emlak Konut GYO standını gezdi.

Türkiye'nin bu tür fuarlara ülke olarak katılmamasının bir eksiklik olduğunu belirten Bayraktar, "Gelişmenin, kalkınmanın temeli iş ilişkileridir.

Sosyal ilişkiler artmazsa iş de artmaz. Onun için bu tür fuarlarda her zaman yer almak gerekir" dedi.

Türkiye'de özellikle de İstanbul'da çok önemli yatırım potansiyeli bulunduğunu ifade eden Bayraktar, "İstanbul'da Paris'ten bin kat daha fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bu potansiyeli yatırımcılara fark ettirmek" diye konuştu.

TOKİ ve Emlak Konutun standında İstanbul,  İzmir  ve, Bursa ve  Ankara  Büyükşehir Belediyelerinin de tanıtılacağını hatırlatan TOKİ Başkanı Bayraktar, bu şehirlerin her birinde sağlık, eğitim, kültür, turizm gibi belli alanların ön plana çıkarılarak, yatırımların yapılması halinde Türkiye'nin pek çok sorunu çözebileceğini söyledi.

AA muhabirinin Elazığ'da yapılacak depreme konutlarıyla ilgili sorusu üzerine Bayraktar, Türkiye'de kırsal kesim konutlarıyla ilgili önemli projeler başlatmak gerektiğini belirtirken, "Elazığ'da en az bin konutluk bir proje başlatacağız ama, artık Türkiye'de köylerin birleştirilmesi, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve altyapının geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

Depremle ilgili esas büyük dönüşüm çalışmasının İstanbul'da yapılması gerektiğini belirten Bayraktar, "İstanbul'u elden geçirmenin tam zamanı. Bu konuda hiç zaman kaybetmememiz gerekiyor" dedi.

TOKİ Başkanı Bayraktar, "Roman vatandaşlara yönelik konut üretimi projesinin açılışında Başbakan Erdoğan ile diyaloğunda olumsuz bir durumun görüntülendiğinin" hatırlatılması üzerine, şu açıklamayı yaptı:

"Kesinlikle olumsuz ve yanlış anlaşılacak bir durum yok. Biz projelerle ilgili bir flash disk vermiştik ama görüntüleri buradan izleyememiş. Onu söyledi. (Beni mahçup etme. Konutları 1,5-2 yılda bitir) dedi. Biz ilk aşamada Roman vatandaşlar için 7-8 ilde 3 bin 400 konut yapacağız. Bunu en kısa sürede 10 ile çıkaracağız. Yanlış anlaşılacak bir durum yok."

TOKİ Başkanı Bayraktar, maaşıyla ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine de "7 bin lira maaşım var. Bu konuda bir şikayetim yok. Az gelirse bırakır gidersin. Allah bereket versin" dedi.

Erdoğan Bayraktar, bu akşam düzenlenecek bir panelde sosyal konut üretimiyle ve finansmanıyla ilgili bir konuşma yapacak.

-BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ CANNES'A GETİRDİ-
Bursa Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun standında, uygulamaya hazırlandığı gece kondu dönüşüm projelerini yabancı yatırımcıların bilgisine sunuyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri arasında 17,5 hektar alanda uygulanması öngörülen "Sıcak Su Kentsel Dönüşüm Projesi", "Santral Garaj Kentsel Dönüşüm Projesi", "Gökdere Spor ve Eğlence Vadisi Projesi", 160 hektar alanda uygulanması öngörülen "Yalova Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi" ile 9 bin 500 metre kare alanda uygulanacak "İNTAM Kentsel Dönüşüm Projesi" bulunuyor.

Belediye ayrıca, Bursa Atatürk Stadyumunun yıkılarak, yerine UEFA standartlarında 35 bin kişilik yeni stadyum yapılması projesi ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinin işletilmesini de yatırımcıların ilgisine sunuyor.

-TOKİ ARAZİ PORTFÖYÜNÜ GETİRDİ-
TOKİ de fuarda yabancı büyük yatırımcıların ilgisini çekecek değerli arazilerini görüşe sunuyor.

TOKİ'nin yatırımcı beklediği araziler arasında Ankara-Ballıkuyumcu, Kuzey Ankara Projesi, İstanbul Halkalı, Kayabaşı, Ataköy arazileri ile yakında ihaleye çıkacak olan Ali Sami Yen Stadyumu alanı, ayrıca Eskişehir Odunpazarındaki arazi bulunuyor.

-EBRU GÖSTERİSİ-
Her yıl Mart ayında Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM fuarına bu yıl yaklaşık 80 ülkeden 18 bin civarında katılımcının akredite olduğu belirtiliyor.

Önceki yıllarda akredite olan katılımcı sayısının 30 bine ulaştığını belirten yetkililer, ekonomik kriz nedeniyle bu yıl bu sayının düştüğünü ifade etti. Yetkililer,yine de fuara her zaman şirketlerin, belediyelerin en üst düzeyde, karar verici konumdaki yöneticilerinin gelmesi nedeniyle fuarın dünya çapında önemini koruduğunu vurguladı.

Fuarda, firmalar, belediyeler ve ülkeler "geleceğin şehirleri"ne ilişkin projelerini sunuyor.

Gösterişli stantlarda yatırımcıları cezbetmek için yiyecek, içecek ikramlarına da ağırlık veriliyor.

TOKİ ve Emlak Konutun standında da ziyaretçilerin dikkatini çekmek için bir ebru sanatı uygulaması gerçekleştirildi.

Ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in uygulamaları ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.
AA


Geri Dön