18 / 04 / 2024

Türk turizminin yeni hedefi bir seviye daha atlamak!

Türk turizminin yeni hedefi bir seviye daha atlamak!

Turist sayısında 32 milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin yeni hedefi, KOBİ'sinden tarım sektörüne kadar 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak.



Turist sayısında 32  milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin hedefinde katma değer ekonomisine geçişin yol haritasını hazırlamak var. Hedef, KOBİ'sinden tarım sektörüne kadar 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak. Konuya ilişkin etkin çaba gösteren kurumlardan biri de Ela ûuality markası ile tanınan Özak GYO oldu. Orta vadede 5 yeni otel yatırımı planladıklarını ifade eden Ela Ouality Resort Hotel Genel Müdürü Tunç Batum, "Bugün itibarıyla otel ve altyapı yatırımları iyi bir noktaya geldi. Türkiye'nin yeni nesil turizm atılımı özel sektör, kamu ve STKTarın ortak bir büyüme stratejisi üzerinde birlikte çalışmaları ve geleceği planlamalarıyla sağlıklı gelişecek" dedi. 


ÜST LİGE ÇIKACAĞIZ


 Bu strateji içerisinde şehir, çevre ve turizm bölge planlamalarının bir bütünlük içinde ilerlemesi gerektiğine vurgu yapan Batum şöyle devam etti: "Türkiye'nin turizmde en üst lige çıkması için projeler üretiyoruz. Eğitim, nitelikli iş gücü, vergi, maliyet, girdi ve destinasyon konuları bizim için çok önemli. Bu gibi master planların esnek, uygulanabilir teknoloji güdümlü ve hayattan kopuk olmaması için çalışıyoruz." 


Sabah 


Geri Dön