25 / 04 / 2024

Türk turizmi yeni yatırımlarla 44 yeni tahsis kazanacak!

Türk turizmi yeni yatırımlarla 44 yeni tahsis kazanacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak turizm tahsisleri ile büyük yatırımın Antalya'da olması bekleniyor. Yapılması planlanan tahsisler neticesinde Türk turizminin 44 yeni tahsis daha kazanması bekleniyor.



KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından turizm yatırımcılarına kamu taşınmazı tahsisi yapılmasını öngören bir duyuru yayınlandı. Yapılması planlanan tahsisler neticesinde Türk turizminin 44 yeni tahsis daha kazanması bekleniyor. Bakanlığın öngörüsüne göre, bu taşınmazlar üzerinde 15 otel-tatil köyü, 9 termal otel, golf sahaları bulunan 2 termal otel, 8 günübirlik tesis, 4 konaklama tesisi, 4 otel ve 2 turizm kompleksi yapılacak.

 

111 DÖNÜMLÜK ARAZİ 

Tahsise konu taşınmazlar Çeşme, Alaçatı, Bodrum, Selçuk, Didim gibi turizm bölgelerinde yer alırken en büyük tahsis Antalya'da gerçekleşecek. Demre Taşdibi-Sülüklü mevkisinde bulunan dev arazi, turizm kompleksi kurulması amacıyla tahsis edilecek. 111 dönümlük taşınmazda 33 bin 238 metrekare kapalı inşaat alanı için 149.6 milyon lira yatırım öngörüldüğü öğrenildi. 

Bunun dışında yine Antalya'da 50 dönümlük alanda 41 milyon yatırım maliyeti bulunan 400 yatak kapasiteli tatil köyü, 50 yatak kapasiteli otel ve 60 dönüm üzerine 21 milyon tahmini yatırım maliyeti ile günü birlik tesisi kurulması için tahsislerin gerçekleşeceği bildirildi. 

Sabah Akdeniz


Geri Dön