24 / 04 / 2024

Ürdün’den Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

Ürdün’den Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

Ürdün ekonomi yönetimi Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri başkanları ile yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Bölgede, Türkiye'den bekledikleri yatırımı alamadıkları söylendi.



Ürdün ekonomi yönetimi, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri başkanlarını yatırım imkanlarını yerinde göstermek için misafir etti. 


Türkiye'den bekledikleri yatırımı alamadıklarını söyleyen Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanı Yarub Qudah, “STA vesilesiyle Türk ürünlerinin Ürdün’e ihracatı büyük oranda arttı. Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra Türkiye’de ve Türk yatırımcılarda” diye konuştu. 


Qudah son olarak “Türkiye’nin Ürdün’deki yatırımlarının artması, aynı zamanda Ürdün’deki sanayi üretiminin ve özel sektörün de kalkınmasına katkı sağlayacak. Bizler için Türk yatırımcılar Ürdün’de çok özel bir yere sahip. Ürdünlü yatırımcılardan farksız, aynı koşullara aynı imkanlara sahip olduğunu da bilmelisiniz. Bu nedenle Ürdün’de yatırım yapacak bir yatırımcı hiçbir sıkıntı olmadan, hiçbir engelle karşılaşmadan yaklaşık 1 milyarlık bir pazara ulaşma imkanını elde edecek” dedi. 


Toplantıda konuşan Orta Anadolu Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçı Birliği Başkanı Şerafettin Ceceli ise  “Lut Gölü ve Kızıldeniz’i birleştirecek projede Türk firmalarının da olması için çalışacaklarını ifade ettiler. Altyapı ve üstyapı projeleri için Türk müteahhitlerle görüşeceklerini dile getirdiler. Bu fırsatları da değerlendirmeliyiz” dedi.



Dünya


Geri Dön