20 / 04 / 2024

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.



Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Amerikan Ticaret Odası tarafından düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı, koronavirüs salgını sebebiyle 21-24 Eylül tarihlerinde ilk kez video konferans yöntemiyle yapılacak. 

Her iki ülkeden kamu ve özel sektör temsilcilerinin sanal ortamda buluşacağı geleceği etkinlikte, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik, ticari ve stratejik ilişkiler değerlendirilecek. 

Etkinlik kapsamında, savunma sanayi, dijital ekonomi, inşaat, enerji ve altyapı gibi sektörlerde iki ülke arasındaki işbirliği olasılıkları da incelenecek.

Yalçındağ, "Savunma sanayi, dijital ekonomi, inşaat, enerji ve altyapı sektörlerinde, Kovid-19 sürecindeki ilişkilere dair düzenlenecek panellerimizle, iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerin geliştirileceğine olan inancımızı ifade etmek isterim" diye konuştu.

İnşaat sektörü toplam dönem net karı 2019'da yüzde 7.3 oldu!


Geri Dön