28 / 03 / 2024

Türk Ytong 10 yılda bin 200 mimarlık öğrencisine ulaştı!

Türk Ytong 10 yılda bin 200 mimarlık öğrencisine ulaştı!

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, Gazbeton Dersleri ile 10 yılda bin 200 mimarlık öğrencisine ulaştı.



Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, sektörün ve yapı kültürünün gelişimi için Ytong Akademi çatısı altında örnek çalışmalar hayata geçiriyor. 2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen Gazbeton Dersleri, 10 yılda üç üniversitede bin 200 öğrencisi bulunuyor. Ders notlarında yer alan içerikler, Türkiye’de gazbeton üzerine yazılmış en kapsamlı teknik başvuru kaynağına göre kitaplaştırıldı.

Geleceğe yatırım yapan marka

İnşaat sektöründeki insan kaynağı kalitesine ve entelektüel gelişime, mimarlık ve yapı kültürüne katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesi haline gelen Ytong Akademi, çalışmaları sürüyor. Sektörün her kademesinde yer alan, yaygın ve sürdürülebilir programlar gerçekleştiren Ytong Akademi’de düzenlenen seminerler, üniversite dersleri, ürün eğitimleri ve yarışmalarla, bilginin paylaşılmasına, yenilikçi düşüncelerin ortaya çıkmasına öncülük sağlıyor.

Her yıl hem ilgi hem de ulaşılan öğrenci sayısı artıyor

Ytong Akademi’de gerçekleşen ve kurumsallaşmış örnek çalışmalardan biri olan ‘Gazbeton Dersleri’ 10’uncu yılına ulaştı. Geçtiğimiz 10 yılda bin 200’ün üzerinde mimar adayı bu derslere katılım gösterdi. Yapı sektörünün çağdaş standartlara ulaşmasına 56 yıldır öncülük eden Türk Ytong, ‘Gazbeton Dersleri’ ile her yıl artan sayıda mimarlık öğrencisi oldu.

Sektörün deneyimli ismi Mak. Yük. Müh. Nuri Ertokat tarafından düzenlenen ve ilk olarak 2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başlayan akademik program, bugün Yıldız Teknik, Maltepe ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitelerinin mimarlık bölümleri dahil olmak üzere üç üniversitede sürüyor. Dersin notları, 2014 yılında Nuri Ertokat tarafından kitaplaştırılarak, Türkiye’de gazbeton üzerine yazılmış en kapsamlı teknik başvuru kaynağı oldu.

Mimarlık eğitiminde teori ve pratiğini bir araya getiren 14 haftalık seçmeli ders programında, gazbeton yapı malzemesinin mimari tasarım ve uygulama alanlarıyla ilgili, ısı yalıtımı ve enerji verimliliği, yangın ve deprem emniyet, çevreyle uyum gibi konulardaki faydaları ve güncel yönetmeliklerdeki yeri gibi konular bulunuyor. Son yıllarda yapı sektöründeki en dikkat çekici dijitalleşme adımı olan BIM-Yapı Bilgi Modellemesi uygulamalarını da içeren dersler, Türk Ytong teknik uzmanlarının rehberliğinde gerçekleştiriliyor. Sektörden deneyimli mühendis ve mimarların da katılarak kendi pratiklerine uygun konularda katkı sağladığı dersler, öğrencilerin uzmanlaşmasına destek veriyor.

İnşaat sektöründe gelenekselliğin yerini, çağdaş ve yenilikçi teknolojiler alıyor

Konu hakkında açıklamalar yapan Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, ''Ytong Türkiye’de inşaat sektörünün köklü bir markası. Güven üzerine inşa edilmiş güçlü bir markamız var. Malzeme ve üretim kalitesinin yanı sıra kurumsallaşma ve sektörel gelişim konularında da sektörünün lideri konumunda. 56 yıldır Türkiye’nin enerji verimli ve kaliteli yapılara kavuşması, nitelikli kentleşmesi için pek çok alanda, sosyal paydaşlarımız ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Dünya ile yarışan sektörümüz, yapılaşma alışkanlıkları ve inşaat teknolojilerinde yaşanan sıçramalarla, önemli bir dönüşüm yaşadı. Bir bakıma inşaat sektöründe gelenekselliğin yerini, çağdaş ve yenilikçi teknolojiler aldı. Ytong olarak bu dönüşümün her aşamasında ortaya çıkan yeni ihtiyaç ve teknolojilere çözüm üreten bir konumda olmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Öztoprak şu açıklamalarda bulundu: “Bu bilinçle akademik ve sektörel iş birliklerine, gençlere yönelik eğitim ve etkinliklere ayrı bir önem veriyoruz. Çağdaş yapılara, sürdürülebilir yerleşim alanlarına imza atacak genç mimar ve mühendislerle sürekli bir arada olmak bize ayrı bir vizyon ve dinamizm de kazandırıyor. Gazbeton Dersleri’ne başladığımız 2010 yılından bugüne 10 yılda bin 200’ün üzerinde mimar adayıyla bir araya gelme fırsatı bulduk. Sektördeki yenilikler ve yapı malzemeleri hakkında bilgi paylaşımları gerçekleştirdik. Dersleri yürüten teknik kadrolarımız, akademik içeriklerin güncellenmesi ve geliştirilmesi için düzenli araştırma ve çalışmalar yapıyor. Bizlere güvenerek, bu dersleri açmamıza olanak sağlayan üniversite yönetimlerine de teşekkür ediyoruz. Üniversite-Sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olan ve yıllardır başarıyla devam eden bu programın, sektörümüzde yaygınlaşmasını diliyoruz."
 


Geri Dön