23 / 04 / 2024

Türk Ytong, kapasitesini yüzde 40 artıracak!

Türk Ytong, kapasitesini yüzde 40 artıracak!

Avrupa'nın en büyük ikinci, Türkiye'nin ise yüzde 60 pazar payı ile lider üreticisi konumunda olan Türk Ytong, devreye girecek yeni yatırımları ile kapasitesini yüzde 40 artıracak.




Yapı malzemesi sektörünün güçlü kuruluşu Türk Ytong, yeni yatınmlan ile büyümeye devam ediyor. Avrupa'nın en büyük ikinci, Türkiye'nin ise yüzde 60 pazar payı ile lider üreticisi konumunda olan Türk Ytong, devreye girecek yeni yatırımları ile kapasitesini yüzde 40 artıracak. Yeni fabrikasını Çatalca'da 30 milyon Euro yatırım ile devreye alacak olan Türk Ytong, halen üretime devam eden Bilecik tesislerine 20 milyon Euro yatınm yaparak kapasite artırımına gidecek. Ytong, önümüzdeki 5 yılda toplam 2 milyon 800 bin metreküp üretim kapasitesine ulaşarak dünyanın en büyük Ytong üreticisi olmayı hedefliyor. 



Yüzde 15 büyüme hedefi 

Geçtiğimiz yılı yeni ürünlerle birlikte yüzde 13 büyüme ile kapattıklannı ifade eden Hinginar, 2014 yılı için yüzde 15'lik bir büyüme hedeflediklerini söyledi. Ar-Ge çalışmalan ve yeni ürünleri ile sektöre yön verdiklerinin altını çizen Hinginar, "Dünyada ve Türkiye'de sadece Ytong tarafından üreülmekte olan tamamen mineral esaslı, çevre dostu ve yanmaz yalıtım malzemesi Ytong İsı Yalıtım Plağı nı buna en iyi ömek olarak gösterebiliriz. Bir inovasyon ürünü olarak yalıtım sektörüne sunduğumuz Ytong Isı Yalıtım Plağı ideal yalıtım şartlannı sağlaması nedeniyle büyük ilgi görüyor. 


Ytong Isı Yalıtım Plağı nın üretim kapasitesi Çatalca yatınmı ile 5'e katlanacak. Bu kapasiteyle yapılarda, yılda 1 milyon metrekare mantolamaya alternatif yanmaz bir ısı yalıtım plağı ile ısı yalıtımına imza atacağız" diye konuştu. 



Posta


Geri Dön