26 / 04 / 2024

Türkerler Holding VEDAŞ'ı satın aldı!

Türkerler Holding VEDAŞ'ı satın aldı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Vangölü EDAŞ'ın Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerine hizmet verdiğini kaydederek, şirket olarak daha iyi kalitede hizmet verebilmek için her türlü yatırımı yapacaklarını ifade etti...




Özelleştirme ihalesinde Türkerler Holding tarafından satın alınan Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin devir teslimi Van'da düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. İmza törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirilmediği hiçbir bölgenin kalmadığını dile getirerek, yaklaşık 13 milyar dolarlık bir geliri hazineye aktararak bunu gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 'Biz şu anda Türkerler'e hiçbir kamu malını satmış değiliz. Bu bir varlık satışı, mülkiyet devri değildir. Biz, bu kamu hizmetinin özel sektör eliyle yapılmasının önünü açıyoruz.' diyen Yıldız, Dicle ve Van bölgesinin kayıp kaçaklarını bir yere bıraktığımızda, Türkiye'nin diğer 19 bölgede AB üyesi ülkelerden daha düşük bir kayıp kaçakla çalıştığına dikkat çekti.


Türkiye'nin 2012'de elektrik tüketiminde yüzde 5,1; kurulu güçte ise yüzde 8,1 civarında büyüdüğünü ifade eden Yıldız, 'Biz bunu yurtdışında söylediğimizde bizden bu rakamları tekrar etmemizi istiyorlar. Çünkü AB üyesi ülkeler geçen yıl küçüldü. Dolayısıyla Avrupa'nın en büyük ikinci şebekesine sahibiz ve bununla da iftihar ediyoruz." ifadelerini kullandı.


KURULU GÜÇTE ÖZEL SEKTÖRÜN PAYI ARTTI


10 yıl önce Türkiye'deki kurulu güç içerisinde kamunun payının yüzde 62, bugün ise özel sektörün payının yüzde 62 olduğuna dikkat çeken Yıldız, 'Bu şu demek; biz eğitim, emniyet, sağlık adalet gibi sektörlere kamudan almadığımız bütçeleri aktarmış olduk. Özel sektörün yaptığı yatırımlar yine tarife yoluyla tekrar finanse eden yatırımlardır. O yüzden kamudan biz bu manada her hangi bir bütçe almıyoruz. Bunun çok büyük avantajları var' diye konuştu.


Van'a 2 sene önce deprem nedeniyle çok üzüntülü bir vesileyle geldiklerini kaydeden İçişleri Bakanı Muammer Güler ise 'Bu sene yapılan  TOKİ  konutlarının güzelliği içinde ve çözüm sürecinin getirdiği barış ortamı içerisinde geldik. Yaraların sarıldığını görmek bizim için de önemli. Binlerce konut yapıldı.' dedi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de 'Özelleştirme yapıldığı zaman halk kazanmıştır, etkinlik ve verimlilik artmıştır.' dedi.


AFFI 2012'NİN SONUNA KADAR UZATTIK


Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Vangölü EDAŞ'ın Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerine hizmet verdiğini kaydederek, şirket olarak daha iyi kalitede hizmet verebilmek için her türlü yatırımı yapacaklarını ifade etti. Borçlu abonelere önemli bir imkan tanıdıklarını belirten Türker, '2013 yılı öncesi anapara borçlarını Eylül ayı sonuna kadar peşin olarak ödeyen abonelerimizin faiz borçlarını affettik. Bu güzel günümüz vesilesiyle anılan kampanyamızı 31 Ekim'e kadar uzattığımızı abonelerimize müjdelemek isterim. Bu sayede 240 milyonluk alacağımızdan yöre halkına katkıda bulunmak için vazgeçiyoruz.' diye konuştu.


VEDAŞ yaklaşık 5 bin aboneye ve 2 milyonun üzerinde bir nüfusa hizmet veriyor. Türkerler Grubu'nun 2015 sonuna kadar bölgeye yaklaşık 200 milyon TL'lik yatırım yapmayı planladığı belirtilirken, kaçak kullanımın bölgedeki en büyük sorun olduğu kaydedildi. Şu anda yüzde 54 civarında olan kayıp kaçak oranının, 2013 yılsonunda yüzde 52'ye, 2015 sonunda ise yüzde 36'ya düşmesinin hedeflendiği kaydedildi. Bunun için öncelikle abonelere uzaktan okuma sayaçlarının dağıtılacağı ve kayıp kaçakla mücadele için 200 kişilik bir ekip oluşturulacağı bildirildi. Bölgede kaçak sebebiyle birim maliyeti 20 kuruştan satılabilecek olan enerjinin 35 kuruşa satıldığı ifade edildi.


Cihan


Geri Dön