19 / 04 / 2024

Turkeybuild Ankara Yapı Fuarı başlıyor!

Turkeybuild Ankara Yapı Fuarı başlıyor!

Sektördeki en son yenilik ve teknolojilerin sergilendiği, bölgenin en büyük yapı fuarı olan Yapı Fuarı -Turkeybuild Ankara, bu yıl 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.



Sektördeki en son yenilik ve teknolojilerin sergilendiği, bölgenin en büyük yapı fuarı olan Yapı Fuarı -Turkeybuild Ankara, bu yıl 1 - 4 Ekim 2015 tarihleri arasında ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.



Sektördeki en son yenilik ve teknolojilerin sergilendiği, bölgenin en x âı büyük yapı fuarı olan Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara, bu yıl l - 4 Ekim 2015 tarihleri arasında Congresium, ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapı sektörü temsilcilerini başkentte bir araya getirecek. 


YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen. Yapı Fuarı -Turkeybuild Ankara, Ekim ayında 28. kez ziyaretçileri ile buluşacak. Yapı sektörüne sağladığı katkılar ve gördüğü büyük ilgiye paralel olarak giderek büyüyen Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara, gerek katılımcılarına gerekse ziyaretçilerine önemli fırsatlar sunuyor. 


İTE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'nın verimli bir ticari platform olarak, bölgenin inşaat yatırımlarına katkıda bulunacağını söyledi. Fuarın, Ankara'nın Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan yapı sektörü oyuncularını profesyonel ve verimli bir ortamda bir araya getireceğini ifade eden Başer, şu değerlendirmelerde bulundu: 


"38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'un ardından Ekim ayında Ankara'da düzenleyeceğimiz büyük buluşma sektör adına yine heyecan verici fırsatlara zemin yaratacak. Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara, YEM Fııarcılık'ın 38 yıllık uzmanlık ve tecrübesiyle her yıl yarattığı katma değeri artırarak beklentileri en iyi biçimde karşılıyor. Fuarımız, bu yıl da hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için verimli iş ve işbirliklerinin yaratılacağı bir platform olacak. Yapı Fuarı - Turkeybuild  Ankara  kapsamında yaratılacak yeni iş ve işbirliği olanaklarının öncelikle düzenlendiği bölgeye, sonrasında da ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam edeceğine inanıyoruz. Tüm sektör profesyonellerini bu önemli buluşmada yerlerini almaya ve sektörün heyecanına ortak olmaya davet ediyoruz." 


Burcu Başer. Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'nın,  Ankara  ve içinde Konya. Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu ve Karabük şehirlerinin de bulunduğu bölge için yapı sektöründeki en önemli ticari platform olduğunu belirtti. Başer, 105.1 milyar dolarlık milli gelir üreten ve toplam 10.55 milyonluk nüfusa sahip olan bu bölgenin, 2014 yılında. 171.375 adet konut ruhsatıyla Türkiye geneline göre yüzde 17"lik paya, konut dışı bina yatırımlarında ise 22.107 adet ruhsalla.Türkiye genelinde yiizde 18'lik paya sahip olduğunu kaydetti. 



ANKARA KONUT KREDİSİ KULLANIMINDA İKİNCİ 


Bölgenin yapı sektörünün büyümesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken Başer. Ankara ve bölgesinin 2014'te 10 milyar TL'lik kamu inşaat harcamasıyla Türkiye genelinden yüzde 16,5 pay aldığını. 162.3 milyar TL'lik toplam inşaat harcamalarıyla da yüzde 17,3 paya sahip olduğunu belirtti. Başer, yapı sektörünün önemli performans kriterlerinden biri olan konut satışlarında da Ankara ve bölgesinin 2014'te. 

217.815 konut ile Türkiye genelinden yüzde 18.2 pay alırken, 2015'in ilk 7 ayında 136.197 konut satışıyla Türkiye'deki payını yüzde 18.6'ya çıkardığını aktardı. Başer, Ankara'nın aynı zamanda Türkiye'de en çok konut kredisi kullanan ikinci il olduğunu vurguladı. 


İnşaat sektörünün son derece hareketli olduğu bölgede. 2014 yılında yapılan inşaat harcamalarına bağlı olarak Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara ile önemli bir destek verdikleri yapı malzemesi pazar büyüklüğünün 19.6 milyar TL'ye ulaştığına ve bölgenin Türkiye yapı malzemeleri pazarının %17'sini oluşturduğuna dikkat çekti. 


Katılımcılara benzersiz iş fırsatları sunan Yapı Fuarları -Turkeybuild. ziyaretçiler için de farklı ürün, hizmet ve teknoloji seçeneklerini bir arada bulabilecekleri özel bir platform oluşturuyor. Sektördeki yatırımcılar ve karar verici profesyoneller, yapı dünyasındaki yenilik ve teknolojilerin, sektör kullanıcılarına sağladığı tüm imkânları sergileyen fuarı yakından takip ediyor. 


Yapı Fuarları - Turkeybuild, ulusal veya global firmaların yanı sıra, mesleki platformları. STK'ları, resmi veya yerel yönetim temsilcilerini, akademisyenleri hatla öğrencileri bir araya getirerek, sektöre değer katanların yanında yerini alıyor. 



Ankara Başkent


Geri Dön