20 / 04 / 2024

Turkish Cargo'dan dev başarı! Avrupa'nın birincisi oldu

Turkish Cargo'dan dev başarı! Avrupa'nın birincisi oldu

Turkish Cargo uluslararası bir başarıya daha imza atarak taşımacılıkta Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü oldu. İşte detaylar…



Türk Hava Yolları'nın (THY) lojistik markası olan Turkish Cargo, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından her sene yayımlanan, "Dünya Hava Taşımacılığı İstatistiklerine" göre, toplam taşıma performansı ve hava kargo şirketleri arasında Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sıraya yerleşti.

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamalara göre, Turkish Cargo, "Kilometrelendirilmiş Tonaj" (Freight Tonne Kilometres - FTK ) verilerine göre 2021 senesinde 9,2 milyon ton kilometrelik taşıma performansı göstererek iş hacmini % 32 oranında yükseltildi ve Avrupa'nın ön sıralarda olan hava kargo markalarını geride bırakarak zirveye çıkmış oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası olarak tedarik zincirine vermiş olduğumuz katkılar ve aynı zamanda hava kargo sektörüne değer katmaya ve küresel ticaretin rekabet gücünün çoğaltılmasında üstlendiğimiz kritik rolümüzü kararlılık ile sürdürmeye devam ediyoruz. Turkish Cargo'nun Avrupa'da sergilediği olduğu bu başarıyı dünyanın her yerine götürerek, 2025 senesinde dünyanın ilk üç hava kargo markasından biri olma hedefimize doğru hız ile ilerlemiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Turkish Cargo dan dev başarı! Avrupa nın birincisi oldu


Geri Dön