26 / 04 / 2024

Türkiye 2023'e kadar raylı sisteme yatırımlarını artıracak!

Türkiye 2023'e kadar raylı sisteme yatırımlarını artıracak!

Son yıllarsa kamu yatırımlarında büyük ivme kazanan Türkiye, özellikle raylı sistemler konusunda 2023'e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistem yatırımı yapmayı hedefliyor.



Yurt dışı menşeili büyük şirketlerin Türkiye’nin raylı sistem yatırımından pay almaya çalıştığı sektörde yerli üreticiler de yaptıkları yatırımlarla rakiplere meydan okuyor. 2003 yılında Kocaeli’nde kurulan ve yaptığı yatırımlarla sektöründe ilk sıraya yerleşmeyi hedefleyen RC Mühendislik yatırımları ile büyük bir boşluğu dolduruyor. “Milli tren yapmayı amaç edindim” diyen Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan ÖZTÜRE ile sektörü ve RC Mühendisliği konuştuk.


Bilgehan Bey şirketin kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?


Küçük yaşlardan itibaren çalışma hayatının içerisindeyim. İstanbul’da inşaat mühendisliği bölümünü okurken özel bir şirkette de çalışıyordum. Okul bittikten sonra Mannesman firmasının bayiliğini aldım ve 3 sene içerisinde en büyük bayisi olmayı başardım.


Merhum Turgut Özal dönemi ile birlikte hareketlenen piyasa içerisinde radyatör ve bunun ek malzemelerini satmak amacı ile Bilyapı’yı kurdum. Bilyapı’yı abim Yücehan Öztüre ile birlikte kısa sürede Türkiye’nin ilk on metal pazarlama şirketinden biri haline getirdik. Daha sonra çelik satışını ilave ederek sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi Özbal Çelik Boru’yu kurarak sürdürdük. Ben, Tufan ve Tarık Bey’in ortaklığı ile kurduğumuzu Özbal Boru’yu 2011 yılında borsaya açtık. Şuanda Türkiye’nin ilk 5 spiral boru fabrikasından biriyiz.


Vatan


Geri Dön