24 / 04 / 2024

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.



Çin Uluslararası Radyosu - Çin’in Ulusal Varlık Fonu olan Çin Yatırım Şirketi Fonu (China Investment Corporation-CIC) daha fazla ticaret ve yatırım potansiyeli gördüğü için dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’ye daha yüksek düzeyde doğrudan yatırım yapmayı planladığını Cuma günü açıkladı. Çin için dış yatırımları, ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için kilit bir unsur konumunda bulunuyor.


CIC Başkanı Tu Guangshao, yurt dışı şubeleri kurmanın, fonun küresel genişlemeyi arttırması, ortaklığı derinleştirmesi ve yatırım olanaklarının geliştirilmesi için stratejik bir hamle olduğunu söyledi. Bu kapsamda Çin Ulusal Varlık Fonu, New York temsilcilik ofisinin açılış töreni gerçekleştirildi ve Cuma günü bir yatırım semineri düzenledi.


Tu’nun açıklamalarına göre New York temsilcilik bürosunun ana fonksiyonu, Kuzey Amerika ekonomisi, finansal piyasaları ve düzenleme politikaları hakkında araştırma yapmak, iş ortaklarıyla işbirliğini güçlendirmek, proje bilgilerini toplamak ve merkeze destek sağlamak olacak.


Tu, temsilcilik için “Ayrıca, CIC'nin sorumlu bir kurumsal yatırımcı olarak imajını geliştirmek için yerel hükümet kuruluşları ve düzenleyici kurumlarla iyi ilişkide kuracaktır” dedi. Tu, iki ülke karşılıklı olarak daha yakın bir ikili ilişkiye ihtiyaç duyulduğundan, Çin ve ABD'nin yatırımla ilgili işbirliğini genişletecekleri konusunda iyimser.  Tu, ABD için, Başkan Donald Trump'ın vergi reformu, kuralların değiştirilmesi ve altyapı planı da dahil olmak üzere iş dünyası politikaları etkili bir şekilde uygulandığında, şirket harcamalarını, kapasite kullanım oranlarını ve emek verimliliğini daha da artıracağını söyledi. Bu ise Çin Ulusal Varlık Fonu yatırımları için önemli bir potansiyelin varlığına işaret ediyor.


Merkezi Beijing'de bulunan Çin Yatırım Şirketi Fonu (China Investment Corporation-CIC), 200 milyar ABD doları tutarında bir başlangıç ​​sermayesi ile 2007 yılında faaliyete başladı. Çin Yatırım Şirketi Fonu 813,8 milyar dolarlık büyüklüğü ile emtia (petrol vb.) dışı olarak kurulan fonların en büyüğü konumunda bulunuyor. Fonun birçok farklı alanda yatırımları bulunuyor. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır. Çin’in Ulusal Varlık Fonu Çin'in döviz varlıklarını çeşitlendirmek ve hissedarı için kabul edilebilir risk toleransı dahilinde maksimum getiri elde etmek için bir araç olarak hizmet ediyor.


Geri Dön