26 / 04 / 2024

Erkut İnşaat yeni projelerle yatırımlarını artırıyor!

Erkut İnşaat yeni projelerle yatırımlarını artırıyor!

Kalıplaşmış mimari anlayışın dışına çıkarak devler liginde var olmayı hedefleyen Erkut İnşaat, 2018 yılı için yeni projelerle yatırımlarını artırıyor..



 “Hedef devler liginde olmak”İnşaat sektörü Kayseri’de her zaman canlı ve hareketli bir sektör. Capital'de yer alan habere göre, geçtiğimiz yıl inşaat sektörünün ekonomik büyümenin üstünde performans gösterdiğini söyleyen Erkut İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Erkut Korkmaz, “Tamamlanmış ya da devam eden projelerimizin en temel özelliği, yatırımcısına yüzde 50 ila yüzde 100 kazanç sağlaması” diyor. Kayseri’de halen yapımı süren Erkut Çenter, Erkut Yeşil ve Erkut Time olmak üzere üç adet gayrimenkul projesi olan Erkut İnşaat’ın bin konutluk satışa hazır konut stoğu da bulunuyor. Şirketin, Kayseri dışında  Ankara  Sincan, Şanlıurfa ve Niğde’de  TOKİ  projeleri de devam ediyor.

Erkut İnşaat’ın hikayesini kısaca anlatır mısınız?
70’li yıllarda Kayseri’de faaliyetimize başladık. Çevreci ve inovatif yaklaşımımız, bu paralelde gelişen organizasyon yapımız ve performans seviyemizle kısa sürede yeni şirketler kurarak ulusal platformda özellikle inşaat ve ticaret alanlarında önemli yerlere ulaştık. Şirket olarak Türkiye’nin 20 farklı ilinde 26 bin 14 konut ile vatandaşımıza yaşam alanı sağladık. Yanı sıra anahtar teslim üretim projeleri, lüks konut, toplu konut, sosyal tesis, cami ve okul projeleri de inşa ettik.

Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’ne imza atmaktan da onur duyuyoruz.

Sahabiye l’inci etap proje detayları nelerdir?
Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 1’inci etap 1’inci kısım yedi bloktan oluşuyor. Yapılacak olan beş blokta 80-310 metrekare arasında 622 daire ve 20 ila 400 metrekare arasında 55 adet işyeri bulunuyor, 1’inci etapta ayrıca rekreasyon alanı altında 39 bin metrekare büyüklüğünde iki katlı otopark var. Projenin yatırım bedeli 146 milyon 856 bin TL.

“ÇEVRE KONUSUNA ÖNEM VERİYORUZ”

Çevreyi önemsiyoruz ve biz de bu alanda kendimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Mesela kurumsal kimlik öğelerimizi atık kağıtlardan yaparak kağıt tüketimini azaltıyoruz. Ofislerimizde ve araçlarımızda kullanılan tüm yağlan geri dönüşüne gönderiyoruz. Yağmur suyu toplama sistemi ile bahçe sulama ve araç yıkama yaparak ve artırılmış hava püskürtmeli musluklar kullanarak su tüketimini en aza indiriyoruz. Halojen ampul kullanmayarak elektrik tüketimini azaltıyoruz. Yerden ısıtma sistemi ile ısıyı homojen yayarak 002 salimim azaltma yoluna gidiyoruz.

Kayseri dışında da projeleriniz var. Bunlar hangi projeler?
Kayseri’de Erkut Çenter, Erkut Yeşil ve Erkut Time olmak üzere üç adet gayrimenkul projemiz devam ediyor. Bin konutluk da satışa hazır konut stoğumuz bulunuyor. Tamamlanmış veya devam eden projelerimizin en temel özellikleri yatırımcısına yüzde 50 ila yüzde 100 oranında kazanç sağlamasıdır. Kayseri dışında da projelerimiz var. Ankara Sincan’da 502 konutluk, Şanlıurfa’da 936 ve 836 konutluk ve Niğde TOKİ projelerimiz devam ediyor.

Erkut İnşaat olarak hangi özelliklerinizle farklılaşıyorsunuz?
Yeni marka konumlandırmamız ve stratejik planlama mottomuz sürdürülebilirlik olmuştur. Merkez ofis çalışmalarımızda ve yeni konut projelerimizde doğa dostu sistemler kullanıyoruz. Bununla birlikte yıllık beş butik sosyal sorumluluk projesi yapıyoruz.

2018 yılı inşaat sektörü için öngörüleriniz neler?
Sektörümüz geçtiğimiz yıl ekonomik büyümenin üzerinde bir performans gösterdi. 2017, inşaat sektörü için büyümeye devam yılıydı. İnşaat sektörünün GSMH içindeki payı yüzde 30 seviyelerinde. Sektördeki en küçük dalgalanma ekonomiyi, ekonomideki dalgalanmalar ise sektörü etkiliyor. Bunun yanı sıra uluslararası kuruluşların politikaları, küresel krizler, iç ve dış dinamikler inşaat sektörünü doğrudan etkileyen faktörler arasında. Tüm bunlara rağmen geçtiğimiz yıl yüzde 6,4 büyüme gerçekleşti. Tabii bu büyümede büyük ölçekli projeleri ve KDV oranlarındaki indirimleri göz ardı etmemek gerekiyor.

2018 yılı hedeflerinizden bahseder misiniz?
Tamamlanan projelerimizin yanma yeni projeler ekliyoruz. 2018’i Erkut İnşaat olarak yeni yatırımların yılı ilan ettik. Kalıplaşmış mimari anlayışın dışına çıkıp devler liginde var olmayı hedefliyoruz.

http://www.erkut.com.tr


Geri Dön