19 / 04 / 2024

Türkiye 2023'te inşaat sektöründe devler liginde olacak!

Türkiye 2023'te inşaat sektöründe devler liginde olacak!

Emin Şirketler Grubu Başkanı Emin Üstün, “Ülke olarak dünyada yapacağımız dev projelerle sektörün tek hakim ülkesi olacağız” dedi.



Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "2023 hedeflerine yaptığımız yatırımlarla işsizlik oranındaki düşüşe katkı sağlayarak başlıyoruz. Bugün şirketlerimizde 2 bine yakın çalışanımız var ve bu her geçen gün artarak devam ediyor. Bunun devam etmesindeki en büyük nedenlerden biri de ekonomimizin düzgün bir şekilde devam etmesi. Ekonomimiz hız kesmeden ilerledikçe bizlerin yatırımları aynı doğrultuda artıyor ve bundan sonra da artacak" diye konuştu.


DAHA FAZLA YATIRIM DAHA FAZLA İŞ

Yatırımları daha fazla insana iş ve aş verecek doğrultuda planladıklarını kaydeden Üstün, "Tüm Türkiye'de şubelerimiz var Edirne'den Van'a kadar ülkemizde hiçbir bölgemizi ayırt etmiyoruz. Bu şekilde de 2023 hedeflerimizden biri olan bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak içinde elimizden geleni yapmış oluyoruz" dedi. Terör örgütlerinin Türkiye'de hep bir kaos ortamı yaratmaya çalıştıklarını anlatan Üstün, "Amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Onlar ne kadar kaos ortamı yaratmaya çalışırlarsa çalışsınlar, biz yatırımcılar ve işadamları olarak bunların oyunları bozmak için elimizden gelen gayreti gösterip, yatırımlarımıza ve hedeflerimize hız kesmeden devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu. Üstün şöyle devam etti: "Şu anda hayata geçirecek olduğumuz ve ön taleplerini topladığımız 3 adet konut projemizin yanı sıra AVM ve otel projelerimizi de 2017 yılında gerçekleştirmiş olacağız. Aynı zamanda organizasyon tarafımızda Eminevim olarak vatandaşlarımıza teslimatlarımız büyüyerek devam etmektedir. 2017'nin ilk çeyreğinde 100 bin teslimat hedefimize bu kararlılığımız sayesinde ulaştık. Bundan sonrada bu şekilde devam edecektir. Çünkü istikrarlı bir ekonomimiz. Bu ekonomi sayesinde bunları başardık. Bize katkıları ortadadır. O kadar badire atlatmamıza rağmen güçlü ekonomimiz bizi ayakta tutmuştur."


DEVLER LİGİNE ÇIKACAĞIZ

Emin Üstün, Türkiye'nin güçlü ekonomisi sayesinde 2023 yılında inşaat sektörünün dünyada devler liginde olacağını anlatarak, "Son yıllarda yapmış olduğumuz köprü ve tünellerle dünyaya nasıl bir sektöre sahip olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra da ülke olarak tüm dünyada yapacağımız dev projelerle sektörün tek hakim ülkesi olacağız" şeklinde konuştu. Türkiye'de 2002'den bu yana büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini belirten Üstün, "16 Nisan'da yapılacak olan seçimlerden sonra da inanıyoruz ki başkanlık sistemiyle beraber büyüme artarak devam edecektir. Milli irade ile birlikte tüm dünyanın imrendiği ve kıskandığı bir ülke olacağız. Bunun içinde biz kendimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön