19 / 04 / 2024

Türkiye, Avrupa'nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Türkiye, Avrupa'nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Toptan gaz fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle 2021 itibariyle Avrupa ve Türkiye'de tüketilen doğalgaz fiyatı tarihin en yüksek seviyelerini gördü. Elektrik fiyatlarında da aynı durum görülüyor. Peki Türkiye'de ve Avrupa'da fiyatlar nasıl? İşte ayrıntılar...



Toptan gaz fiyatlarındaki küresel yükseliş nedeniyle 2021 itibariyle Avrupa ve Türkiye'de tüketilen doğalgazın fiyatı tarihin en yüksek seviyelerini gördü. Doğalgazın birim fiyatlarındaki bu yükselişin temel gerekçeleri arasında ise; düşük stok seviyeleri, Asya ülkelerinden gelen yüksek talep, yüksek karbon fiyatları ve kesintiler yer alıyor. Serbest piyasada 1000 metreküp doğalgazın fiyatı, 2020'de 125-130 dolar iken 2021'de 1.200-1.300 dolar olarak gerçekleşti. Yükseliş 8 ila 10 kat arasında oldu.

Türkiye, Avrupa nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Peki Türkiye'de ve Avrupa'da fiyatlar nasıl? İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön