19 / 04 / 2024

Türkiye, dünya mirası listesinde 20. sıraya yükseldi!

Türkiye, dünya mirası listesinde 20. sıraya yükseldi!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kabul edilen Bergama ve Cumalıkızık'ın berat töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Çelik: Türkiye, dünya mirası listesinde 20. sıraya yükseldi.



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Çelik, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde, "Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı ile Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğuşu" alanlarının Dünya Mirası Listesi'ne alınmasından dolayı düzenlenen berat takdim törenindeki konuşmasında  UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'yı Türkiye'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


GEÇİCİ LİSTEDE 52 VARLIĞIMIZ VAR


Ömer Çelik, Türkiye'nin dünya miras alanları listesinde kayıtlı kültür varlıkları sayısının 13'e yükseldiğini ifade ederek, "Bu gelişmeyle ülkemiz dünya miras listesinde varlığı olan 161 ülke içinde 20. sıraya yükselmiştir. Ayrıca geçici listeye dahil 52 kültür varlığımız bulunmaktadır" diye konuştu. Efes ile Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin Dünya Miras Listesi'ne adaylıkları konusunu heyecanla beklediklerini ifade eden Çelik, "Umuyorum ki bunlar da Dünya Miras Listesi'ne alındığı zaman tekrar Sayın Bokova'yı ülkemizde görürüz ve bunların beratlarını Diyarbakır'da ya da Hevsel'de teslim alırız" dedi. 


Akşam


Geri Dön