25 / 04 / 2024

TUSKON'un düzenlediği 20'nci Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da yapıldı!

TUSKON'un düzenlediği 20'nci Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da yapıldı!

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türk iş dünyasını yabancı yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor. TUSKON'un düzenlediği 20'nci Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi...



TUSKON'un düzenlediği 20'nci Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da yapıldı. Ticaret köprüsüne 100 ülkeden 1.000 iş insanı katıldı. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Mittal'in İnşaat Grubu CEO'su Anoop Kumar Mittal, 'Türk inşaat sektöründen çok etkilendik. Yatırım için buradayız" dedi. 



Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türk iş dünyasını yabancı yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor. TUSKON'un düzenlediği 20'nci Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ticaret köprüsüne Seyşeller'den Zimbabvve'ye, Uruguay'dan Peru'ya, Malpler'den Nepal'e 100 ülkeden 1.000 iş insanı katıldı. 


Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü'nün açılışında konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral," Irak'taki mevcut durum ihracatımızı olumsuz etkiliyor. TUSKON, Türkiye'nin bu durumdan etkilenmemesi için harekete geçti. 

Kurduğumuz ticaret köprüleriyle Türkiye için alternatif ihracat pazarları yaratma gayreti içindeyiz" dedi. 

20'nci Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü'nün inşaat ve mobilya ana başlığı altında topladıklarını hatırlatan Meral, "İnşaat tüm dünyada çok önemi bir sektör. Sosyal olayların önlenmesi için devletlerin de ön plana çektiği bir konu. Bu köprümüze de geçmişte olduğu gibi yoğun bir talep var, Taraflar arasında gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde anlaşmalar imzalanıyor. Yurt içinden de oldukça yoğun katılım gerçekleşti. 


1.200 civarında Türk iş insanımız burada yabancı şirketlerle temas halindeler" şeklinde konuştu. 

Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan şirketler arasında dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal'in inşaat grubu da vardı. Mittal'in İnşaat Grubu CEO'su Anoop Kumar Mittal," Türkiye'de bazı yatırımlarımız var. Bu yatırımları artırmak için buradayız. Türk inşaat sektörünün gelişiminden çok etkilendik" dedi. 


Senegal'den 17 kişilik heyetle geldiler Senegal'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Dykha adlı şirketin CEO'su KhadidiatouNdiaye ise, ticaret köprüsüne 17 kişilik heyetle geldiklerine dikkat çekti. Ndiaye, " TUSKON'un bu organizasyonu bence dünya çapında bir etkinlik. Türkiye'den inşaat malzemesi ithal etmek istiyoruz. Çin ürünleri fiyat açısından oldukça avantajlı ama Türk ürünleri kalite açısından büyük fark yaratıyor. Türk firmaları ile uzun soluklu işler yapmak için buradayız" dedi. 


Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu da ticaret köprüsüne katılan isimler arasındaydı. Davulcuoğlu," Satışlarımız Afrika'da ve Orta Doğu'da iyi gidiyor. Mısır'da da büyümeye devam ediyoruz. TUSKON köprüleri bu bölgelerde daha fazla iş yapmamız için bizlere oldukça samimi ve dürüst bir ortam sağlıyor. Alternatif ihracat pazarları keşfetmek için burası biçilmiş kaftan" şeklinde konuştu. 


İstanbul İstiklal Gazetesi 


Geri Dön