27 / 04 / 2024

TUSKON'nun 20.Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da inşa edildi!

TUSKON'nun 20.Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da inşa edildi!

TUSKON'un düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'ne 100 ülkeden bin iş insanı katıldı. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Mittal'in İnşaat Grubu CEO'su Anoop Kumar Mittal, "Türk inşaat sektöründen çok etkilendik. Yatırım için buradayız" dedi




TUSKON'un düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'ne 100 ülkeden bin iş insanı katıldı. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Mittal'in İnşaat Grubu CEO'su Anoop Kumar Mittal, "Türk inşaat sektöründen çok etkilendik. Yatırım için buradayız" dedi Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türk iş dünyasını yabancı yatırımcılarla buluşturmaya devam  ediyor. TUSKON'un düzenlediği 20'nci Tür- klpMl I I i düfftt Türkiye İş Adamlan ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türk iş dünyasını yabancı yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor. TUSKON'un düzenlediği 20'nci Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 'İnşaat' ve 'mobilya' ana başlığı altında düzenlenen organizasyona Seyşeller'den Zimbabvve'ye, Uruguay'dan Peru'ya, Malpler'den Nepal'e 100 ülkeden bin iş insanı katıldı. 


Alternatif pazarlar arıyoruz Açılışta konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Irak'taki mevcut durumun ihracatı olumsuz etkilediğini belirterek, "TUSKON, Türkiye'nin bu durumdan etkilenmemesi için harekete geçti. Kurduğumuz ticaret köprüleriyle Türkiye için alternatif ihracat pazarları oluşturma gayreti içindeyiz" dedi. 


İnşaatın, sosyal olayların önlenmesi için devletlerin de ön plana çektiği bir konu olduğunu ifade eden Meral "Bu köprümüze de geçmişte olduğu gibi yoğun bir talep var. Taraflar arasında gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde anlaşmalar imzalanıyor. Yurt içinden de oldukça yoğun katılım gerçekleşti. Türk iş insanımız burada yabancı şirketlerle temas halinde" şeklinde konuştu. 


Mittal, Türk inşaat devleriyle flörtte TUSKON'un organizasyonuna katılan Hindistanlı demir çelik ve inşaat devi Mittal Group Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Anoop Kumar Mittal,  Ankara  ya da İstanbul'a en az 4 bin daireli rezidans yapmayı planladıklarını açıkladı. Mittal, yeni yatırım hedefleri çerçevesinde Türkiye'yi ziyaret ettiklerini belirterek işbirliği için Ağaoğlu, Dumanyaka ve Rönesans Grup ile görüşeceklerini anlattı. 


Etkimizi göstereceğiz Türkiye'ye ilk kez geldiğini ifade eden Mittal, "Ancak Türkiye'nin inşaat konusundaki başarılannı tüm dünya biliyor. 


Biz birkaç yıl önce Adapazarı'nda 4 bin konutluk rezidans yapmış ve büyük & kazançlar elde etmiştik. 7 Buna benzer yine ciddi bir yatırım yapmak istiyoruz. Türkiye inşaatta büyümek için ciddi ^ bir piyasa. Burada  ve bu sektörde  önemli oyunculardan biri olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. 


Etkinlik açılışını TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile Mittal Group üst yöneticisi Anoup Kumar Mittal birlikte yaptı. 


Senegal de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Dykha adlı şirketin CEO'su Khadidiatou Ndiaye ise, büro mobilyaları alanında faaliyet gösteren gelini Yaye Diene Kaloga ile programa katıldı. BİL' Senegal'den 17 kişilik heyetle geldiklerini s anlatan Ndiaye, "TUSKON'un C bu organizasyonu dünya çapında bir etkinlik. Türkiye'den inşaat malzemesi ithal etmek istiyoruz. 


Çin ürünleri fiyat açısından oldukça avantajlı ama Türk ürünleri kalite açısından büyük fark oluşturuyor. Türk firmaları ile uzun soluklu işler  yapmak için buradayız" dedi. 


Bugün 


Geri Dön