25 / 04 / 2024

Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü

Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü

Brezilya Türkiye İş Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Elias Miguel Haddad, İstanbul'da İş merkezi kuracaklarını açıkladı

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

SON DAKİKA: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cuma ve hafta sonu bazı saatlerde kapatılacak! 

Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri için çalışmalar başladı. Bu kapsamda İstanbul'da da düzenlenecek etkinlikler sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bazı saatlerde kapalı olacak. İşte köprünün kapalı olacağı saatler...

1915 Çanakkale Köprüsü Dünyanın en iyi projesi seçildi! 

1915 Çanakkale Köprüsü, “Global Best Projects” yarışmasında köprü ve tünel kategorisinde  birincilik ödülünü kazandı.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından kasım ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı.

Motorin ve benzin fiyat farkında makas açılıyor! Türkiye, dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye dünyada motorin-benzin fiyatı farkının en yüksek olduğu 4. ülke olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

Türkiye ve dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı törenle 18 Mart 2022 Cuma günü resmen faaliyete girdi. Köprüde bulunan gizli sembollerin ne anlma geldiği merak konusu oldu. İşte detaylar...

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü Haberi

Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü
TUSKON'un düzenlediği “Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü” organizasyonu kapsamındaki Heyetler arası İkili İş Görüşmeleri tüm hızıyla sürerken, Brezilya Türkiye İş Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Elias Miguel Haddad, İstanbul'da İş merkezi kuracaklarını açıkladı. Haddad, Brezilyadan gelen malların yönetimi bu iş merkezimizden yapılacak” dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından
bu yıl ikincisi düzenlenen, Dış Ticaret Müsteşarlığının koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle gerçekleştirilen “Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2010'' kapsamında gerçekleştirilen Heyetler arası İkili İş Görüşmeleri başladı. 7 kıtadan 4.500 yatırımcı karşılıklı görüşmeler neticesinde 7 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşacak. Organizasyonda 398 stand ve 1100 masa kuruldu. 1.600 tercümanın görev aldığı ikili iş görüşmelerinde 42 ayrı dil konuşuldu.

''Kayan onların ekseni”
İş görüşmelerinin yapıldığı standları ziyaret eden Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan,...