29 / 03 / 2024

Türkiye ekonomisi liderliğe yükseldi!

Türkiye ekonomisi liderliğe yükseldi!

Türkiye ekonomisi 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme kaydetti. Yılın diğer iki verisi göz önüne alındığında ekonomik büyüme rakamlarının çift haneli rakamlara ulaşacağı beklentisi güçlendi.



Türkiye ekonomisi 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme kaydetti.  Yılın diğer iki verisi göz önüne alındığında ekonomik büyüme rakamlarının çift haneli rakamlara ulaşacağı beklentisi güçlendi. Türkiye, açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamı ile G-20'nin zirvesine yükseldi. OECD ülkeleri arasında Türkiye ekonomisi ikinci sırada yer aldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Açıklanan yüzde 7,4 büyüme oranı ile Türkiye ekonomisi 2021'i çift haneli büyüme ile kapatacağının sinyallerini verdi. Bu veri G-20 ülkeleri arasında en yüksek rakam olarak da dikkat çekti.

Türkiye ekonomisi liderliğe yükseldi!

Çin ile birlikte dünyada pozitif büyüme gösteren iki ülkeden biri olan Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 yılı olarak bilinen 2020'de yüzde 1,8'lik büyüme oranıyla 2021'de hızlandı. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte yüzde 21,7, üçüncü çeyrekte ise yüzde 7,4 büyüyerek yılı çifte büyüme ile kapatabileceğinin sinyallerini verdi.

Uluslararası dev kuruluş Goldman Sachs, güçlü büyüme rakamlarının ardından Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. Goldman Sachs, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 7,4 büyüdüğüne işaret eden verilerin ardından yaptığı değerlendirmede 2021 için GSYİH büyüme tahminini yüzde 9,5'ten yüzde 10,5'e yükseltti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu!

Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdü!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön