28 / 03 / 2024

Türkiye ekonomisi son durum

Türkiye ekonomisi son durum

Türkiye ekonomisi 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme kaydetti. Yılın diğer iki verisi göz önüne alındığında ekonomik büyüme rakamlarının çift haneli rakamlara ulaşacağı beklentisi güçlendi.

Türkiye ekonomisi 2018'in 3'ncü çeyreğinde yüzde 1,6 büyüdü!

2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7.3; ikinci çeyreğinde ise yüzde 5.2 büyüyen Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 1.6 büyüdü...

Naci Ağbal: KDV kanununda köklü değişiklikler yapılmalı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çorlu ilçesindeki bir otelde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) 95. Genel İdare Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve daha fazla kalkınması için ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Fitch Ratings, Türkiye için ılımlı ekonomik iyileşme bekliyor!

Fitch Ratings, "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde 2017 yılında “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklendiği belirtti.

Türkiye'deki ekonomik gelişmeler piyasaları nasıl etkiledi?

Türkiye'de son günlerde ekonomik ve sosyal alanda toplumun moralini yükselten gelişmeler, piyasaların da son 1,5 yılın en hızlı rallisini yapmasını sağladı.

Türkiye ekonomisi yüzde 5'in altındaki büyümeyle yerinde sayar!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, bu yıl yüzde 5'in altındaki büyümeyle Türkiye'nin yerinde sayıyor olacağını söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlığının son 18 ayını Ankara'da bir basın toplantısı ile değerlendirdi.

Türkiye ekonomisi yüzde 1,7 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,7 büyüdü.

Mehmet Şimşek: Türkiye'nin 3,3'lük büyümeyi yakalaması başarıdır!

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, " Türkiye ' nin yüzde 3,3' lük büyümeyi yakalaması önemli bir başarıdır " dedi...

Nihat Zeybekci: Türkiye yüzde 5'in üzerinde büyümeli!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye olarak eğer biz yüzde 5'in altında büyüme rakamları ile yolumuza devam edersek, bu bizim hedeflerimize aykırıdır. Türkiye olarak yüzde 5'in üzerinde büyümek zorundayız" dedi...

Türkiye ekonomisi büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ), yılın ikinci çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,1 büyüdü

Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüdü!

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre Türkiye ekonomisi, 2013 yılında yüzde 4 büyüdü. İhracat şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, dış ticaret açığı azaldı.

Mehmet Şimşek: Mali performansın olumlu seyri devam ediyor!

Kasım ayı bütçe gerçekleşmelerinin, mali performansın olumlu seyrinin devam ettiğini gösterdiğini belirten Şimşek, kasımda bütçenin 6,4 milyar lira fazla, 8,2 milyar lira faiz dışı fazla verdiğini ifade etti.

Tayyip Erdoğan:Dünya ekonomik olarak zor süreçten geçerken,Türkiye rekor üstüne rekor kırıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya 'da yaptığı konuşmada " Dünya ekonomik olarak çok zor süreçten geçerken Türkiye her gün rekor üstüne rekor kırıyor " dedi.

Ludovic Subran: Türkiye riskli ama bununla iyi başa çıkıyor!

Euler Hermes’in Baş Ekonomisti Ludovic Subran’a göre, Türkiye’nin 2012 yılındaki yüzde 2.2’lik seviyelere inerek yavaşlayan büyüme sonrasında, bu yıl yüzde 3.3, 2014’te ise yüzde 4 büyüyecek.

Türkiye, Avrupa Birliğine üye 28 ülkenin büyüme oranından daha iyi performans ortaya koydu!

TÜİK ve Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre 2013 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları itibarıyla, yıllık bazda Avro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,4 küçülürken, AB ekonomisi ise yüzde 0,1 oranında büyüme gösterdi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Altını ve doları olanlar dikkat! Türkiye için flaş tarih verildi

Elinde altını ya da doları olan vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor. Türkiye ekonomisi için flaş bir tarih verildi.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Türkiye'nin dehşet verici depremleri: En büyüğü 8 şiddetindeki yıkıcı güç!

Türkiye'de son dönemde meydana gelen Maraş Depremleri büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 8 şiddetindeki en büyük deprem binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Antakya Depremi ise Türkiye tarihindeki en büyük deprem olarak kaydedildi! İşte Türkiye'nin en büyük depremleri...

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

Türkiye'de son 10 yılda yabancılara konut satışı 357 bini geçti! 

Son 10 senede yabancıların Türkiye'de satın aldığı konut sayısı 357 bini geçti. 2012 yılında yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırların kaldırılması ve ardından vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla satışlar katlandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde zirveye oturdu!

Türkiye’den son çeyrekte 295 milyon dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştirildi. En büyük ihracatçı ülke olan İspanya’ya geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat artışla 104 milyon dolarlık ürün satışı yapıldı.

Türkiye ekonomisi son durum Haberi

Türkiye ekonomisi son durum

Türkiye ekonomisi 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme kaydetti.  Yılın diğer iki verisi göz önüne alındığında ekonomik büyüme rakamlarının çift haneli rakamlara ulaşacağı beklentisi güçlendi. Türkiye, açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamı ile G-20'nin zirvesine yükseldi. OECD ülkeleri arasında Türkiye ekonomisi ikinci sırada yer aldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Açıklanan yüzde 7,4 büyüme oranı ile Türkiye ekonomisi 2021'i çift haneli büyüme ile kapatacağının sinyallerini verdi. Bu veri G-20 ülkeleri arasında en yüksek rakam olarak da dikkat çekti.

Çin ile birlikte dünyada pozitif büyüme gösteren iki ülkeden biri olan Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 yılı olarak bilinen 2020'de yüzde 1,8'lik büyüme oranıyla 2021'de hızlandı. Yılın ilk çeyreğinde yüzde...