29 / 03 / 2024

Türkiye enerji yatırımına hazırlanıyor!

Türkiye enerji yatırımına hazırlanıyor!

Son dönemlerde Türkiye’de enerji alanında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini dile getiren Mönchengladbach Kulübü Başkanı, Aunde CEO’su Rolf Königs, “Bu alanda yatırım yapmayı planlıyor



Son dönemlerde Türkiye’de enerji alanında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini dile getiren Mönchengladbach Kulübü Başkanı, Aunde CEO’su Rolf Königs, “Bu alanda yatırım yapmayı planlıyoruz. Elektrik üretimiyle ilgili çalışmalarımız 2011 yılında gerçekleşecek. Özelleştirme ihaleleriyle ilgilenmiyoruz. Sıfırdan yatırım olacak” dedi. Bursaspor’a koltuk

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TATSO) yeni yönetim kurulu üyelerinin tanıtıldığı toplantıda Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi veren, Rolf Königs, şöyle konuştu: “Macaristan ve Polonya’da yatırıma başladık, yakında Rusya’ya gideceğiz. Irak ve İran’ın ise bekleme listesinde. Türkiye’de otomobil tekstili ile işe başladık, karşılığını aldığımız için başka alanlarda yatırım yaptık. Turizm alanında yatırım yaptık, Sıfırdan bir yatırım olarak Bilecik’te çimento fabrikası kurduk, 2010 Mart ayı itibariyle fabrika üretime geçti. Bursaspor’un stadındaki bütün koltukları hediye ettik.” İran’da Tahran yakınlarındaki fabrikalarında yolcu otobüsü koltukları ürettiklerini, bu yatırımın İspanya’daki fabrikalarının yan kuruluşu olduğunu anlatan Königs, “2011 yılında otobüs, tren, yolcu koltuklarının bütün üretimi Türkiye’de yapılacak” dedi. Türkiye’deki yatırım ortamı hakkında bilgi veren Königs, “Türkiye’de yatırım iştahı devam ediyor mu” sorusuna, “Karnım çok aç” yanıtını verdi.

70 bin girişimci
Almanya’da üçüncü nesilde yaklaşık 70 bin girişimcinin faaliyet gösterdiğini dikkat çeken Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “TATSO gelecek dönemde Almanya’da üç ana nokta üzerine odaklanacak. Özellikle Almanya’da bölgesel eyalet bazında örgütlenmelerini gerçekleştirecek. Sektörel bazda 10 ayrı meslek grubuyla çalışmaya başlayacak. Farklı eyaletlerde koordinasyondan sorumlu temsilciler bulunacak. Türkiye noktasında da ayrı çalışma içine girecekler.”

Tüketime düşkün genç bir nüfus var

TATSO Yönetim Kurulu Başkanı, Metro Grubu Kamu İlişkileri Direktörü Rainhardt Von Leoprechting, “Media Markt’ın ülkeyi terk etme gibi bir düşüncesi yok, tam tersini söyleyebilirim. Çok yönlü çalışmalar iki ülke arasında sürüyor. Türkiye’de karşımızda tüketime düşkün genç insanlarımız var. Dolayısıyla bu alanda farklı çalışmalara gidilebilir. Büyümenin belirli oranlarda devam edebileceğini söylemek istiyorum” diye konuştu.
Hürriyet/Nurettin Kurt


Geri Dön