25 / 04 / 2024

Türkiye Finans 270 milyon liralık kira sertifikası ihraç etti!

Türkiye Finans 270 milyon liralık kira sertifikası ihraç etti!

Türkiye Finans Katılım Bankası, 24 Eylül'den 26 Eylül'e kadar talep toplaması yapılan 270 milyon lira değerinde, 119 gün vadeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.



Türkiye Finans Katılım Bankası, 3 gün boyunca talep toplaması yapılan 270 milyon liralık 119 gün vadeli kira sertifikası ihraç etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Türkiye Finans, konu ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, TF Varlık Kiralama AŞ'nin ek satışla 270 milyon lira değere ulaşan kira sertifikası ihracının 28 Eylül 2018'de 119 gün vadeli olarak halka arz edildiği belirtildi. 

Piyasaya sunulan 270 milyon lira tutarındaki kira sertifikasının satışının tamamlandığına ilişkin özel durum açıklaması, KAP'ta yayınlandı. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Şirketimizin, talep toplamasını 24-25-26 Eylül'de gerçekleştirdiği, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ'nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı, yönetim sözleşmesine dayalı, 270 milyon TL nominal değerdeki, 119 gün vadeli kira sertifikasına ilişkin satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleşmiştir." 

Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, konu ile ilgili görüşlerini paylaştı. Uzun, "Türkiye Finans olarak, 270 milyon lira tutarındaki bu kira sertifikası ihracı ile eylül ayı içerisinde ikinci halka arzımızı gerçekleştirdik. Nitelikli yatırımcılara sunmuş olduğumuz bir diğer ihracımız ile birlikte sadece bir ayda kira sertifikaları alanında 640 milyon lira değere ulaştık. Her ay gerçekleştirdiğimiz kira sertifikası işlemlerine yenilerini eklemeye devam ediyor, yüksek ihraç tutarlarıyla kira sertifikası alanında sektördeki söz sahipliğimizi sürdürmeye ve katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 
 


Geri Dön