26 / 04 / 2024

Türkiye genelinde kentsel dönüşüme 700 milyon TL harcandı!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüme 700 milyon TL harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Türkiye genelinde konutun dönüşümüyle ilgili 700 milyon liraya yakın bir kaynağın kentsel dönüşüm için harcandığını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Türkiye genelinde konutun dönüşümüyle ilgili 700 milyon liraya yakın bir kaynağın kentsel dönüşüm için harcandığını söyledi. Haspolatlı, "Biz şu anda 500 bin konutun dönüşümüne devam ediyoruz. 300 bine yakın bağımsız birimin yıkımı tamamlandı" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜME 700 MİLYON LİRA HARCANDI 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Türkiye genelinde 500 bin konutun dönüşümüyle ilgili sürecin devam ettiğini, şu ana kadar 700 milyon liraya yalan bir kaynağın kentsel dönüşüm için harcandığını söyledi. Türkiye'de ve dünyada ekonominin can daman olarak görünen inşaat sektörünün temsilcileri Bursa'da buluştu. 


VERGİ VE HARÇ MUAFİYETİ 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının son hali hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümde vatandaşların ve mahalli idarelerin katkısıyla ciddi mesafe kat edildiğini dile getiren Haspolatlı, "Ülke genelinde yerel yönetimlerin yaptığı uygulamalarla 1 milyonu nüfusu kapsayacak şekilde yapı stokunun yenilenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızın kendi yaptığı riskli yapı tespitleri ve kendi binalannı yenileme süreci hızlı bir şekilde sürüyor. Bakanlığımız bu konuda vergi ve harç muafiyeti gibi destekler veriyor" dedi. 


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön