29 / 03 / 2024

Türkiye Hazır Beton Birliği Mimarlık Ödülleri başvuruları başladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Mimarlık Ödülleri başvuruları başladı!

2004 yılında verilmeye başlanan ve 4. kez sahiplerini bulacak olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Mimarlık Ödülleri bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteği ile düzenleniyor.



2004 yılında verilmeye başlanan ve 4. kez sahiplerini bulacak olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Mimarlık Ödülleri bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteği ile düzenleniyor.


THBB Mimarlik Odulleri, betonun yapili cevredeki yogun ve temel kullanimi icinde nitelik, yenilik, kamu yarari, mimari deger, yapisal cevre kalitesinin iyilestirilmesi gibi kistaslar cercevesinde ayrisan, on plana cikan ornekleri gorunur kilmayi amacliyor.


Bu cercevede, olcek, buyukluk ve islev farki gozetmeksizin, agirlikli olarak betonun kullanildigi bina, bina gruplari, muhendislik yapilari, ic mekan uygulamalari ya da acik alan duzenlemeleri odule basvurabilir.


Onceki yillardan ve Turkiye’deki diger bircok mimari odulden farkli olarak, THBB 2016 Mimarlik Odulleri, 3 asamali bir degerlendirme surecine sahip: Ilk asamada bir on eleme listesi aciklanacak. Ikinci asamada on eleme listesi icinden 5 adet finalist proje secilecek. Son olarak secici kurul, 2 eleme surecinden sonra belirledigi 5 finalist yapiyi teker teker gezip yerinde gozlemledikten sonra degerlendirmesini yaparak odul sahibini belirleyecek.

 

​​THBB 2016 Mimarlik Odulleri secici kurulu uyeleri

Omer Selcuk Baz

Huseyin Butuner

Hayriye Sozen​


Kimler ​Basvurabilir

Turkiye Cumhuriyeti sinirlarinda, son 5 (bes) yil icinde (1 Ocak 2011'den 3 Ekim 2016’ya kadar) insaati bitmis tum projeler basvurabilir.


Proje muellifleri disindaki 3. sahislar, kurumlar, isverenler veya ilgili kisiler odule aday gosterebilir.

Betonun yapi elemani, kaplama elemani veya yalnizca tasiyici strukturun bir parcasi oldugu; kismen betonarme ve kismen baska tasiyici struktur(ler)e sahip; betonun kaplandigi, sivandigi veya ciplak (brut) birakildigi tum eserler odule basvurabilir.

Agirlikli olarak betonun kullanildigi bina, bina gruplari, muhendislik yapilari, ic mekan uygulamalari ya da acik alan duzenlemeleri basvurabilir.


​​Basvuru icin Istenen Belgeler

Muelliflik Beyannamesi: Aday gosterilen eserin muellifi olunduguna dair ve eserin son finalistler arasina girmesi durumunda secici kurul tarafindan ziyaretinin mumkun oldugu ve muellifin bu konuda mulk sahibi ile gerceklesecek izin islemleri konusunda araci olacagina dair beyannameleri icerir.

Beton Kullanimi Bilgi Formu: Tasarim ekibi tarafindan kaleme alinmis, beton malzemesinin eserdeki kullanim amaci, eserin butunlugu icindeki yeri, islevsel ve dusunsel katkilari gibi konulara dair degerlendirmeler iceren en fazla uc (3) A4 sayfayi gecmeyecek, en az 1 paragraf uzunlugunda, duz metin formatinda teslim edilecek olan aciklama yazisi.

Yapi ve Nominator Bilgi Formu: Eserin adi, kunyesi, aday gosteren kisi ve bilgilerin temin edilecegi kisiye dair bilgiler icerir.


​​Odul Takvimi

1 Agustos 2016 - Duyuru

3 Ekim 2016 - Son basvuru tarihi

18 Ekim 2016 - On secim listesinin ilani

1 Kasim 2016 - Finalistlerin ilani

Aralik 2016 - Odul toreni ve odul alan eserin ilani


Geri Dön