25 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD Ağustos 2018 Sektör Raporu açıklandı!

Türkiye İMSAD Ağustos 2018 Sektör Raporu açıklandı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ağustos ayı verileri açıklandı. Verilere göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi 90,07 puan oldu.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay açıklanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Ağustos 2018 verileri yayınlandı. Bileşik Endeks’te Ağustos ayında 90,07 puan olarak gerçekleşti.

Yurtdışı satışları arttı

İnşaat malzemeleri sanayisinde faaliyetler, Ağustos'ta bir önceki aya oranla düştü. Faaliyet Endeksi, Ağustos ayında 5.8 puan geriledi. Yurtdışı satış fiyatları ise artışı sürdürdü. 

Güven Endeksi geriledi

Ağustos ayında Güven Endeksi’nde de gerileme yaşandı. Güven seviyesi bir önceki aya göre 3,6 puan düşerek, 13,3 puan farka ulaştı. Türkiye ekonomisi, inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisine ilişkin güven kaybı Ağustos ayında devam etti. 

Beklentilerde düşüş

İnşaat sektöründe beklentiler de düşüş gösterdi. Faaliyetlerdeki gerileme ve güven kaybı, beklentileri olumsuz yansıdı. Beklenti Endeksi Ağustos'ta bir önceki aya göre 4,1 puan düştü ve toplam 11 puan geriledi. Beklenti seviyesi 9,9 puan altına indi. 

 

Türkiye İMSAD Temmuz 2018 Sektör Raporu açıklandı!


Geri Dön